gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Goedkoper boodschappen doen in 8 tips

Een volle winkelkar voor weinig geld? Onze besparingstips maken goedkoper boodschappen doen heel wat makkelijker!

Een volle winkelkar voor weinig geld. Klinkt als een utopie? Niets is minder waar. Onze besparingstips maken goedkoper boodschappen doen heel wat makkelijker!

 

Stel een weekmenu samen

Goedkoper boodschappen doen, gebeurt nog voor je de winkel binnengaat. Stel thuis een weekmenu samen. Jouw voordeel? Je kan restjes opgebruiken, je hoeft de dag zelf niet onnodig na te denken over een gerecht, je moet niet impulsief naar de winkel spurten .. Daarnaast voorkom je het in herhaling vallen. Drie keer spaghetti op twee weken tijd? Dacht het niet!

Maak een lijstje

Het klinkt cliché, maar goedkoper boodschappen doen, begint met een duidelijk boodschappenlijstje. Houd je weekmenu in het achterhoofd en stel een lijstje op. Zo neem je enkel mee wat noodzakelijk is en laat je dure impulsaankopen aan de kant liggen.

Denk volgens de seizoenen

Koop je seizoensgroenten? Dan maak je niet enkel je smaakpapillen blij, maar ook je portemonnee. Seizoensgroenten zijn namelijk een pak goedkoper dan zijn broertjes die in een serre gekweekt worden. Welke groenten je in de lente best in je karretje legt? Dat kon je hier alvast lezen! Nog een tip: op de markt vind je groenten van hoge kwaliteit aan lage prijzen.

Je diepvries, je beste vriend

Een drukke werkdag achter de rug en echt geen tijd of zin om te koken? Je diepvries to the rescue! Bereid op vrije dagen enkele maaltijden of soep die je vervolgens in kleine porties invriest. Geen dure afhaalmaaltijden voor jou, maar gezonde én budgetvriendelijke gerechten!

Ga (met mate) voor promoties

Goedkoper boodschappen doen, is ook promoties in de gaten houden. Twee voor de prijs van één of producten die tijdelijk serieus zijn afgeprijsd? Mooi! En waar zijn er straffere acties dan op de markt? Geen zorgen dat je een bepaalde korting mist… de marktkramers zullen je aandacht wel weten te trekken!

Ga eens wat vaker door je knieën

Letterlijk. De goedkoopste producten vind je in de supermarkt namelijk op de onderste schappen. En niet op ooghoogte. Een handige verkooptruc die winkeliers gebruiken om je aan te zetten tot het kopen van A-merken. Goedkoper boodschappen doen én een work-out? Win-win.

 Niet op lege maag

Inkopen doen? Dat doe je het best zonder afleidingen. Laat je kinderen thuis en leg je telefoon gerust aan de kant. Je kan ook best gegeten hebben alvorens je gaat shoppen. Zo kom je niet in de verleiding om producten te kopen waar je op dat moment zin in hebt.

 Stel een (super)marktbudget op

Helemaal zeker zijn van wat je uitgeeft? Stel per maand een budget op. Hou het realistisch en mik op een bedrag dat iets lager ligt dan wat je nu uitgeeft. Vervolgens bekijk je waar je precies op kan besparen.

 Wij staan voor je klaar

Je merkt het, goedkoper boodschappen doen, is zo moeilijk niet. Als je onze tips gebruikt tenminste! Zit je nog met vragen of heb je zelf goede tips? Aarzel niet ons te contacteren.

Goedkoper boodschappen doen in 8 tips
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100