gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Gezonde snacks voor onderweg: 4 tips

Gezonde snacks voor achter het stuur? Wij helpen je graag op weg!

Laat me een blik werpen op je wagen en ik vertel je wie je bent. Of hoe gezond je bent, tenminste. Want gezond eten achter het stuur, dat is niet vanzelfsprekend. Of toch? Gezonde snacks voor onderweg in 4 handige tips!

Geen ongezonde snacks meer

We brengen meer en meer tijd door in onze wagen. Van gezellig aanschuiven in de file, of op weg naar het werk tot zomerse roadtrips met het hele gezin. Maar wat als er een hongerke opkomt? Dan grijpen we massaal naar ongezond voedsel. Een blik op binnenkant van de gemiddelde Vlaamse wagen bevestigt dat alleen maar: snoeppapiertjes, wikkels van koeken en zoveel meer. Gezonde snacks voor onderweg: bestaan die? Zeker en vast!

Fruit

‘Snoep gezond, eet een appel.’ Of hoe ging die bekende slogan weer? Fruit is dan ook één van de ideale snacks voor onderweg! Voor je vertrekt je lievelingsfruit in stukjes snijden, in afsluitbare potjes doen en klaar! Liever fruit eten zonder veel gedoe? Ga dan voor appels, peren of bananen die je zonder schillen, meteen kan oppeuzelen. Nog handiger? Snoepfruit en -groenten. Kleine tomaatjes, blauwe bessen, mini-worteltjes of druiven. Hapklaar én lekker! Of probeer de gedroogde variant eens: rozijnen en gedroogde abrikozen zijn perfecte alternatieven waar je niet mee kan knoeien.

Maaltijdsalade in een potje

Hipper dan dit worden snacks voor onderweg niet: salad jars. Super gezond én handig mee te nemen, aangezien je de potten perfect kan afsluiten. Zo ga je te werk: onderaan giet je wat van je favoriete dressing. Daarop plaats je de ‘zwaardere’ ingrediënten van je slaatje, zoals komkommer, tomaten, bonen of paprika. Werk vervolgens af met lichtere lekkernijen als sla, pitten of zaden. Net voor je gaat aanvallen even alles mengen en… Smakelijk! Zet je wel even veilig aan de kant. Dit is niet het type snack dat je in een-twee-drie oppeuzelt.

Noten

Snacks voor onderweg in snoepformaat die je een verzadigd gevoel geven? Noten zijn jouw ideale medepassagiers. Ze zitten boordevol gezonde vetten, stimuleren je geheugen en gaan stress tegen. Prima hersenvoer tijdens frustrerende files dus!

Smoothie

Laat die frisdrank achterwege en kies voor het gezonde alternatief: zelfgemaakte smoothies. De avond op voorhand of net voor je vertrekt even je favoriete ingrediënten mixen en klaar. Geen tijd? Maak dan op een vrij moment enkele gezonde smoothies en stop ze in de diepvries. Zo blijven de vitamines en de heerlijke smaak bewaard.

Snacks voor onderweg: wel even opletten…

Let er wel steeds op dat je een gezonde portie concentratie en oplettendheid behoudt. Je bent nu eenmaal een voertuig aan het besturen. Of nog beter: parkeer je gewoon even aan de kant om rustig te smullen.
Gezonde snacks voor onderweg: 4 tips
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100