gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Gezond bakken en braden: maak kennis met Cuissana

Gezond bakken en braden begint met Cuissana, een cacaoboter in poedervorm. Een veel gezonder én lekkerder alternatief voor boter en olie...

Heb je genoeg van ongezonde boter die het aantal calorieën van je maaltijd serieus laat stijgen? Maak kennis met Cuissana, een 100% pure cacaoboter in poedervorm, die je helpt om gezond te bakken en braden. 

Cuissana is een zuiver plantaardige vetstof zonder additieven. Geschikt om vlees, vis en groenten mee te bereiden. Bakken, braden, sauteren, grillen, barbecueën of wokken? Deze vetstof kan je gebruiken voor talloze baktechnieken!

Cuissana wordt gemaakt door cacaoboter te bevriezen bij extreem lage temperatuur. Een volledig natuurlijk proces dus. Bovendien is het gebruik om gezond te bakken en braden uiterst makkelijk. Simpelweg je vlees, vis of groenten in Cuissana paneren en vervolgens bakken in een droge, hete pan zonder andere vetstoffen.

Gezond bakken en braden: we schotelen je 5 redenen voor om met Cuissana aan de slag te gaan!

1. Gezond bakken en braden = gezondere keuken

Cuissana behoudt zijn natuurlijke eigenschappen en verbrandt niet tijdens het bakken. Het is een 100% natuurlijke en plantaardige vetstof met een neutraal effect op het cholesterolgehalte. Zo bevatten je gerechten vervolgens 50% tot 70% minder calorieën uit bakvet dan wanneer je andere bakvetten zou gebruiken. Kortom: je gerechten worden lichter en vetarmer.

2. Het is makkelijk!

Gezond bakken en braden is ook makkelijker, schoner en sneller. Door zijn handige poedervorm is Cuissana makkelijk af te meten en te doseren. Paneer je ingrediënten vooraf, eventueel in combinatie met specerijen of paneermeel, waardoor de natuurlijke sappen niet verloren gaan. Overigens wordt schoonmaken een koud kunstje. Bakken met Cuissana spat namelijk niet en laat zo goed als geen aangekoekte bakresten achter!

3. Hittebestendig tot 200°C

Terwijl andere vetstoffen zoals boter en olijfolie verbranden in de pan, blijft Cuissana zijn goede eigenschappen behouden zonder aan te branden. Zo is deze vetstof bestand tegen baktemperaturen van maar liefst 200°C en meer. Cuissana schroeit de ingrediënten snel dicht bij hogere temperaturen, zodat de smaakvolle sappen niet verloren gaan tijdens het bakken.

 

4. Natuurlijke smaak

Cuissana is geurloos en heeft een volledig neutrale smaak. Bakken met deze vetstof zal de natuurlijke, frisse smaak van de ingrediënten dus niet overheersen, in tegenstelling tot het gebruik van boter of olijfolie. Integendeel, het onthult de authentieke en natuurlijke smaak beter dan alle andere vetstoffen.

5. Zuinig in gebruik

Je hebt maar heel weinig Cuissana nodig bij het koken: zo’n 7 tot 8 keer minder in vergelijking met andere vetstoffen. Zo bak en braad je gezonder…  en veel zuiniger.

Genoeg praktijk, tijd om aan de slag te gaan! Zit je toch nog met vragen? Aarzel niet ze te stellen, onze experts staan steeds voor je klaar!

Dit heb je hiervoor nodig

Cacaoboter in poeder

 6,00 30,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100