gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100
Sublimix promotie afbeelding bouillons, fonds en sauzwen

Gevulde portobello met een crème van aubergine

Dit receptje heb ik uitgewerkt toen ik midden in een ketokuur zat. Een overvloed aan smaken maar ondertussen toch zeer low-carb. De portobello heb ik gevuld met kalkoengehakt, Italiaanse kruiden en olijfjes met als extra ondersteunig een fluweelzachte crème van aubergine. Dit gerecht is perfect voor wie iets gezonds wil eten zonder dat het voelt als diëten. Wat willen we nog meer?!

Wat heb je nodig:

  • 2 aubergines
  • peper & zout
  • olijfolie
  • ½ rode paprika
  • 1 tomaat
  • 40 g groene olijven
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 teen look
  • 1 klein sjalotje
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 ei
  • 400 g kalkoengehakt
  • 1 el wokkruiden
  • 4 portobello’s
  • verse oregano

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in de lengte door en kerf het vruchtvlees in. Besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de helften op een bakplaat met de snijkant naar boven. Bak ze 45 minuten op 180°. Laat ze een beetje afkoelen en schep (best met een lepel) het vruchtvlees in een maatbeker. Voeg nog wat extra olijfolie toe en mix tot een gladde crème. Kruid eventueel verder af met peper en zout.
  • Schil de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  • Emondeer de tomaat en haal de pitjes eruit. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de olijven in stukjes.
  • Versnipper de look en sjalot.
  • Meng al deze groentjes met het gehakt, alsook de Italiaanse kruiden, pijnboompitten en het ei. Kruid met peper en wokkruiden.
  • Haal de steeltjes uit de portobello’s en kruid de binnenkant met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over de vier paddenstoelen en leg deze in een ovenschotel.
  • Bak ze 35 minuten op 180°.
  • Werk het bordje af met oregano, de crème van aubergine en een laatste drizzle olijfolie.
gevuldeportobellocremeaubergine

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 17,50

Wokkruiden

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100