gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Geroosterde spitskool met misoboter

In de familie van de kolen zal de spitskool niet de populairste zijn van de bende. Hoog tijd om deze ondergewaarde kool een behoorlijke make-over te geven door er flink wat misoboter aan toe te voegen. Want enkel peper en zout zullen niet volstaan om deze groente wat spannender te maken. De boter maakt de kool zijdezacht en de miso zorgt voor die laatse umami kick. Dit recept bewijst dat zelfs de meest alledaagse groenten een sterrenstatus kunnen bereiken zolang je maar de juiste ingrediënten toevoegt. Hup naar de keuken en breng die spitskool tot leven!!

Wat heb je nodig voor:

  • 1 kleine spitskool
  • olijfolie
  • kruidenzout
  • 100 g witte miso
  • 7 el water
  • 40 g boter
  • 1 el honing
  • sap van ½ limoen
  • handvol geroosterde cashewnoten
  • bieslook

Aan de slag!

  • Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in parten. Laat de wortel eraan zitten zodat de bladeren niet uiteenvallen. Leg de parten in een vuurvaste schotel en verwarm de oven op 200°.
  • Besprenkel de parten met olijfolie en kruid ze licht met kruidenzout.
  • Zet de kool 20 minuten in de oven.
  • Neem ondertussen een pannetje en smelt de miso met water, boter, honing en limoensap.
  • Haal de spitskool uit de oven en lepel de helft van de misoboter over de parten.
  • Zet ze 10 minuten terug in de oven en herhaal dan met de andere helft. Zet de kool opnieuw 10 minuten terug. De randjes mogen donker geroosterd zijn.
  • Werk de schotel af met grof gehakte cashewnoten en bieslook.
featuredimage

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 17,50

Kruidenzout

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100