gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Geroosterde bloemkoolsoep met hazelnoot en gerookte paling

Wat heb je nodig voor Geroosterde bloemkoolsoep met hazelnoot en gerookte paling:

  • 1 bloemkool (gewicht van de roosjes 1,2kg)
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 2 uien
  • 1 prei (enkel het wit)
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • 1 tl witte peper
  • 100 ml room
  • handvol gepelde hazelnoten
  • 3 gerookte palingfilets
  • fijngesnipperde bieslook
  • notenolie

Aan de slag!

  • Leg de (niet al te kleine) bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze gedurende 25 minuten in een oven van 220°. De roosjes mogen lichtjes gebruind zijn.
  • Versnipper de uien en stoof ze aan in een kookpot met een klontje boter. Wanneer ze glazig zijn voeg je de grof gesneden prei toe. Laat deze groenten stoven op een laag vuurtje tot ze mooi zacht zijn.
  • Haal de bloemkool uit de oven en doe de roosjes bij in de pot. Overgiet met 2 liter water en laat 20 minuutjes pruttelen.
  • Voeg de kippenbouillon, witte peper en room toe. Mix de soep glad in een blender of geruime tijd met een staafmixer.
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan. Je mag ze lichtjes laten kleuren maar let op dat ze niet verbranden. Hak ze daarna grof.
  • Snijd de gerookte paling in blokjes.
  • Serveer de soep met de hazelnoten, paling, een beetje bieslook en enkele druppels notenolie.
hoofding-12[1]

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100