08 Oktober 2018 /

Gele courgettesoep

Een smeuïg soepje op basis van gele courgetten.

“Wat deze gele courgettesoep extra lekker maakt, is dat hij super smeuïg is. Daarom is het zeer belangrijk dat je je soep lang genoeg blijft mixen. Proef je nog wat korrel? Dan mix je simpelweg nog wat langer. Dat maakt echt het verschil!”

Dit heb je nodig voor gele courgettesoep (voor 4 personen)

Aan de slag!

  • Deze gele courgettesoep starten we met uien en look. Snijd de uien en de look grof en stoof ze glazig in saffloerolie. Bestrooi ze vervolgens met wat komijnpoeder en laat even meestoven.
  • Tijd voor het belangrijkste deel van de gele courgettensoep: de courgetten! Hak ze grof en voeg ze aan de uien en look toe. Bestrooi met 1 CM kippenbouillon en laat ze kort zweten in de kookpot. Vervolgens voeg je 1,5 l water toe en laat je het geheel een 20-tal minuutjes pruttelen.
  • Onze gele courgettesoep is bijna klaar! Eens de 20 minuten om zijn voeg je room, peper, currysoep en 2 CM kippenbouillon toe.
  • Mix de soep vervolgens langdurig glad tot er geen korrel meer te proeven is en werk af met een blaadje basilicum.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018