gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Gehaktballen met portosaus

Wat heb je nodig?

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 eidooiers
  • 1 el grillmix
  • 3 maatschepjes chapelure
  • 1 kg ajuin (in halve ringen gesneden)
  • boter
  • 3 chilipepers (versnipperd) (met zaadjes als je van pikant houdt, zonder zaadjes voor medium pikant of verminder het aantal chilipepers wanneer je niet voor pittig bent)
  • 3 tenen look (versnipperd)
  • bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • potje rundsfond (240ml)
  • 2 maatschepjes (+-40g) rundsbouillon
  • 400 ml rode porto
  • 100 ml water +2 maatschepjes (+-40g) bruine saus
  • peterselie
  • peper

Aan de slag!

  • Meng het gehakt met de dooiers, grillmix en chapelure. Rol er gehaktballen van. Zet een stoofpot op het vuur met een klontje boter. Bak de gehaktballen aan zodat ze een mooi korstje krijgen. Ze moeten niet gaar zijn. Dit doe je best in twee keren. Haal de frikadellen uit de pot en houd ze opzij. Giet het vet uit de pot en smelt er terug een klontje boter in.
  • Stoof de uien aan in de boter tot ze glazig en wat gebruind zijn. Voeg de chilipepers en look toe en stoof even mee.
  • Leg de frikadellen er voorzichtig op en overgiet met de rundsfond en porto. Kruid met rundsbouillon. Leg de bouquet garni ertussen en laat 2 uur heel zachtjes sudderen met deksel.
  • Haal nu het deksel eraf en laat nog een half uurtje verder pruttelen. (zeer zacht)
  • Giet er het water/bruine saus mengsel bij en laat nog 5 minuutjes koken voor de binding.
  • Werk af met peterselie en peper.
Gehaktballen in pittige uiensaus en porto

Dit heb je hiervoor nodig

Bruine rundsfond

 5,50

Rundsbouillon

 1,50 13,50

Grillmix

 6,00

Bruine saus

 9,00 12,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100