gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Gehaktballen met krieken

Vandaag mocht Mano kiezen wat we gingen eten… Bij deze werden het dus old-school gehaktballen met krieken. Waarom ook moeilijk doen?! Ik maak het gehakt wel extra lekker en de saus van de kriekjes bind ik met vanillepudding zoals mijn mama dat vroeger deed. Een beetje nostalgie op tijd en stond kan geen kwaad denk ik.

Wat heb je nodig voor Gehaktballen met krieken?

  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 heel ei en 1 eidooier
  • 2 kl Grillfix
  • 3 cookmates chapelure
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen look
  • Olio olijfolie
  • 1 el curryketchup
  • klontje boter
  • 2 bokalen noordkrieken op sap (1,4kg)
  • 2 opgehoopte el vanillepuddingpoeder

Aan de slag!

  • Versnipper de sjalotjes en de look en stoof ze zacht in een klein beetje olijfolie. Meng het gehakt met alle ingrediënten tot en met de curryketchup. Rol er gehaktballen van en bak ze aan in bruisende boter tot ze mooi gekleurd zijn. Daarna leg je ze op een bakplaat en mogen ze nog een 15-tal minuten in een oven van 180° verder garen. (dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de balletjes, check ze dus zeker)
  • Doe de krieken met het sap in een kookpot. Schep een 200 ml van het nat eruit met een pollepel. Meng dit vocht met de vanillepuddingpoeder. Breng aan de kook en voeg dit mengsel al roerend toe. Het zal voor een mooie binding zorgen.
  • Proef van de krieken voor je er eventueel nog suiker aan toevoegt. Het is net iets makkelijker om er wat suiker bij te doen dan dat je het er terug zou moeten uithalen.
Gehaktballen met krieken

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Grillmix

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100