Regelmatig zoekt ze de charmes op van de vele restaurantjes met zicht op zee en laat zich verleiden door de pure keuken van Griekenland. Als fan van het koolhydraatarm dieet weet ze de fantastische smaken van de Zuiderse smaakvolle tomaatjes, de groene paprika, komkommer, zoete ui en natuurlijk de Griekse kaas Feta meer dan te waarderen. Voor Sarah is Griekenland letterlijk ‘puur genieten’. Geniet je mee van haar fotoboek?
Enkele weetjes over Feta
Echte feta is gemaakt van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk. Verder worden er aan feta nog allerlei extra eisen gesteld door de Griekse wet. Zo moet de kaas bijvoorbeeld 60 dagen rijpen en er mag niet meer dan 56% vocht in zitten. Feta bevat heel veel nuttige voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Feta is daarom goed voor je botten en darmen. Het bevat van nature ook een heel stuk minder vet dan heel veel andere kazen.
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.