gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Effecten van alcohol: dit is waarom je alcohol overdag sneller voelt dan ‘s avonds

Waarom voel je alcohol overdag sneller dan 's avonds? Wij zochten het voor je uit!

Een heerlijk zonnetje en aangename temperaturen? Zonnebril op en tijd voor een terrasje! Drink je een glaasje, dan zal je de effecten van alcohol overdag sneller voelen dan als je ’s avonds dezelfde hoeveelheid drinkt. Hoe komt dat eigenlijk? Wij zochten het voor je uit!

‘s Middags of ‘s avonds: geen verschil

Of je nu ’s avonds of ’s middags een glaasje drinkt, voor je lichaam is er geen verschil. Je lichaam zal alcohol op exact dezelfde manier verwerken, op elk moment van de dag. Wat je eet heeft daarentegen wel een grote invloed op de effecten van alcohol.

Wie ’s avonds alcohol drinkt, heeft vaak al een hele maaltijd naar binnen gewerkt. Zo duurt het langer voor de alcohol in je bloed terecht komt. Je merkt vast wel het verschil tussen een glaasje cava drinken op een receptie of een wijntje degusteren na het eten.

Onze tip? Zorg dat je voldoende koolhydraten binnen hebt voor je je op een terrasje aan een drankje waagt. Zo zal je de effecten van alcohol minder snel voelen. Een zonovergoten terras met een heerlijke kruidenpasta en een zomerse rosé bijvoorbeeld? Bestellen maar!

 

Opgelet in de zon

Heb je een uitgebreide lunch binnen, maar voel je je toch licht in je hoofd na slechts één drankje? Dan zit de zon daar voor iets tussen. Warmte zorgt er namelijk voor dat alcohol sneller in je bloed wordt opgenomen. Bovendien doet de zon je sneller uitdrogen. Genoeg water drinken is dus de boodschap om de effecten van alcohol te verminderen!

Drink met mate(n)

Een terrasje in de zon moet vooral gezellig blijven. Merk je dat je na één drankje al licht in je hoofd wordt? Schakel dan tijdig om naar water, frisdrank of een heerlijke mocktail.

Effecten van alcohol: dit is waarom je alcohol overdag sneller voelt dan ‘s avonds
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100