gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Een praktische keuken in 3 stappen

Met deze tips tover je ook jouw keuken om tot een praktische kookomgeving!

Gezond koken is zoveel leuker in een praktische keuken. Alles bij de hand, geen onnodig heen-en-weergeloop en geen gedoe met pannen en potten die steeds ergens anders liggen.

1. Een praktische keuken? Denk in zones

Ken je de keukendriehoek? Dat is geen type bakvorm, maar drie denkbeeldige lijnen in je keuken. Die lijnen verbinden de drie belangrijke keukenzones: bevoorraden, spoelen en koken.

Je koelkast en diepvriezer zijn de twee centrale elementen van die eerste zone. Maar ook je kasten met niet-gekoelde levensmiddelen horen hierbij. De zones spoelen en koken spreken voor zich.

Het is belangrijk dat je de loopafstand tussen deze drie zo klein mogelijk houdt. Zeker die tussen spoelen en koken. Zo bespaar je heel wat onnodig wandelwerk.

2. Hou alles binnen armbereik

Hoe hou je alles goed bij de hand? Door alle belangrijke keukenspullen op armhoogte én in de juiste keukenzone te stockeren.

Potten en pannen? Die bewaar je bijvoorbeeld onder je vuur. Idem voor je kruiden: bewaar ze binnen handbereik in de kookzone. Dingen die je niet zo vaak nodig hebt – je keukenrobot, bijvoorbeeld – stockeer je wat verder weg.

Nog een tip voor een praktische keuken: als je moet kiezen tussen hoog en laag, kies dan voor dat laatste. Het is beter om je te bukken dan om ergens net niet bij te kunnen. Zeker als het item in kwestie wat zwaarder is: ga voor laag.

3. Laat het boven je hoofd stijgen

Nog een laatste tip voor je hangkasten. Dit type kasten zijn ideaal om de ruimte van je keuken optimaal te benutten. Maar combineer ze niet met de klassieke draaideuren, maar met klapdeuren.

Als je een draaideur openzet, zit ze in de weg terwijl je aan het koken bent. Terwijl een klapdeur die naar boven opent je helemaal niet belemmert in je handelingen.

4. De perfecte dampkap

Wie dampkap zegt, zegt ook afvoer. Zo’n inox buis die de kookdampen naar buiten afvoert. Toch zijn er tegenwoordig ook dampkappen zonder afvoer. Die filteren de lucht en blazen ze weer de keuken in. Een mooie oplossing als het niet zo vanzelfsprekend is om de afvoer mooi weg te werken.

Een praktische keuken in 3 stappen
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100