gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Eén op twee Belgen heeft overgewicht: wat valt er aan te doen?

Overgewicht in België: tijd voor tekst en uitleg.

In België is de helft van de volwassenen te dik. Waar ligt de oorzaak van deze hoge cijfers? En wat valt er aan overgewicht te doen? Hoog tijd voor tekst en uitleg.

Verdubbeling van overgewicht

2,2 miljard mensen wereldwijd kampen met overgewicht. Dat zijn de alarmerende cijfers uit een grootschalig onderzoek, lopend in 195 landen. Hiervoor baseerden de wetenschappers zich op gezondheidsgegevens van 1980 tot 2015. Wat kwam aan het licht? Het aantal mensen met overgewicht verdubbelde gedurende die periode.

Overgewicht versus obesitas

Overgewicht en obesitas zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Wat is nu precies het verschil?
  • We spreken van overgewicht bij een Body Mass Index (BMI) tussen 25 en 30.
  • Is je BMI hoger dan 30, dan heb je obesitas.
Je BMI bereken je door jouw gewicht in kilogram te delen door jouw lengte in meters in het kwadraat.

1 op 5 Belgische kinderen te dik

Het zal je niet verbazen dat de Verenigde Staten op nummer 1 prijken met maar liefst 2 op 3 mensen die met overgewicht kampen. Daarnaast is 1 op 3 er obees. Maar ook ons land ontsnapt niet: maar liefst 1 op 2 Belgen is te dik. Zelfs kinderen scoren slecht: 1 op 5 minderjarigen is te dik. Het aantal mensen met obesitas ligt, met slechts 16 procent van de volwassenen, in ons land wel beduidend lager.

De oplossing: gezond eten en bewegen!

Overgewicht wordt tegenwoordig weleens het nieuwe roken genoemd: je hebt namelijk veel meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en andere levensbedreigende ziektes. Nochtans is de oplossing simpel: een goede combinatie van gezonde voeding en een dagelijkse portie beweging! Bij Sublimix zetten we ons dagelijks in om jou te verwennen met gezonde producten vol smaak. Een smaakvolle jagersaus die slechts 32 calorieën per 100 milliliter telt? Of wat dacht je van een cacaoboter in poedervorm die het risico op het eten van verbrande vetten drastisch verlaagt en de bakresultaten verbetert? Zo kan jij genieten zonder schuldgevoel!

Wij staan voor je klaar

De conclusie? Tijd om een ommekeer te maken en de gezonde toer op te gaan! Onze producten implementeren in een gezonde levensstijl? Aarzel niet ons te contacteren, wij helpen je graag op weg.
Eén op twee Belgen heeft overgewicht: wat valt er aan te doen?
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100