gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Een moestuin aanleggen: zo pak je het aan!

Je eigen moestuin aanleggen: dat is werken in de frisse lucht en achteraf trots pronken met je eigen oogst!

Je eigen groenten kweken, is niet alleen leuk, maar is ook een garantie dat er geen chemicaliën aan te pas zijn gekomen. Je eigen moestuin aanleggen: dat is werken in de frisse lucht en achteraf trots pronken met je eigen oogst… Wij zijn fan! Groene vingers of niet, dankzij onze tips kook ook jij binnenkort met zelfgekweekte groenten.

De ideale plek

Of het nu een uitgebreide moestuin in je tuin is, een compacte moestuinbak of enkele bloempotten op je terras: een moestuin heeft zon nodig. En dan hebben we het over véél zon: zo’n 7 tot 8 uren per dag. Blijf weg van bomen of struiken en – als het even kan – plaats je je moestuin zo dicht mogelijk bij je keuken. Als je zicht hebt op je tuintje, zal je er vaker gebruik van maken! Toch niet genoeg zon op de plaats waar je je moestuin aanleggen wilt? Ga dan voor groenten die zich wel goed voelen in de schaduw. Zoals rabarber, andijvie, kervel, peterselie of selder. Perfecte groenten om te verwerken in een kruidenpasta, bijvoorbeeld.

Zaaiplezier

Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan het zaaien te slaan. Maar hoe pak je dat aan, je eigen moestuin aanleggen? Vermijd de klassieke beginnersfout en laat voldoende afstand tussen de zaadjes. Iedere plant heeft zijn ‘eigen’ afstand. Wortelen hebben bijvoorbeeld genoeg met 3 centimeter, terwijl pompoenen dan weer anderhalve meter nodig hebben. Hoe meer zaadjes, hoe beter. Zo’n tien procent van zaden uit een pakje komt namelijk niet uit… Of de vogels gaan ermee vliegen. Wil je helemaal zeker zijn? Dan kan je steeds kiezen voor kleine plantjes. Zo heb je al een beetje voorsprong.

Houd je grond gezond

Een moestuin aanleggen, is één ding. Goed onderhouden, is nummer twee! Dus hou je grond schoon. Verwijder onkruid. Houd je grond luchtig. En voorzie je moestuin steeds van genoeg water. Hoeveel? Dat beperk je best tot veel water, één keer per week in plaats van iedere dag een beetje water te geven.

En smullen maar…

Je eerste oogst omtoveren in sublieme gerechten? Laat je inspireren!
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100