gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

E-bike: iets voor jou?

De elektrische fiets: iets voor jou? Tijd voor een kennismaking met de E-bike!

Een gezonde levensstijl en sporten gaan hand in hand. De elektrische fiets maakt fietsen toegankelijk voor iedereen, maar doet veel meer dan dat. Tijd voor een kennismaking met de e-bike.

Een e-bike is uitgerust met een elektromotor. Die motor ondersteunt je als het wat moeilijker wordt: op een vinnige heuvel, bij serieuze tegenwind of als je moet starten. Het is wel niet zo dat je niets hoeft te doen. De motor ondersteunt je wel, maar je moet wel zelf meetrappen. Pas dan trekt de motor zich op gang. Ideaal als je graag fietst, maar niet meer de conditie hebt om lange trajecten te doen.

Met de e-bike naar het werk

Maar de e-bike is ook een mooi alternatief voor je woon-werkverkeer. Afstanden die zonder hulp moeilijker liggen, zijn nu plots wel overbrugbaar. Zonder dat je helemaal pompaf en bezweet op je werk toekomt.

De prijsbepalers

E-bikes zijn er in allerlei maten en gewichten. De prijzen variëren dan ook sterk, van 800 euro tot het driedubbele… en zelfs meer.

De motor en de batterij zijn de grote prijsbepalers. Alles hangt af van hoe intensief jij je fiets wil gebruiken en welke afstanden jij denkt af te leggen. Want hoe krachtiger je fiets moet zijn en hoe meer uren je batterij moet kunnen presteren, hoe hoger het prijskaartje.

Sublitips

Als afsluiter nog enkele snelle sublitips:
  • Bepaal waarvoor je je e-bike fiets wilt gebruiken. Korte ritjes, woon-werkverkeer…
  • Sta stil bij het vermogen van de batterij. Die bepaalt welke afstanden je kan afleggen en de mate waarin je zelf moet meetrappen.
  • Kies het type dat bij je past: een citybike biedt comfort, een sportief model gaat voor snelheid.
  • Maak een testritje. Alleen zo kom je erachter of de fiets in kwestie bij jou past.
E-bike: iets voor jou?
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100