gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Dit doet een half uur wandelen per dag met je lichaam

Ontdek hoe een half uurtje wandelen per dag een boost aan je lichaam geeft.

Een gezonde levensstijl en sporten gaan hand in hand. Maar ben je niet zo’n fan van sporten? Elke dag een half uurtje wandelen, is meer dan beweging genoeg! Het geeft een echte boost aan je lichaam. En wel op deze 5 manieren:

 

  1. Natuurlijke stressbestrijder

Stress, gepieker, kopzorgen, … Niets dat een frisse wandeling niet kan oplossen! Door een half uurtje naar buiten te gaan, kan je je gedachten verzetten en kom je helemaal tot rust.

  1. Je verbrandt calorieën

Wandelen brengt je niet alleen volledig tot rust, je verbrandt er ook nog eens calorieën mee. Hoeveel calorieën je nu precies verbrandt, is afhankelijk van je lichaamstype, je gewicht en hoe snel je wandelt. Maar gemiddeld kunnen we spreken van zo’n 100 calorieën. Daarnaast bouw je spieren op en worden je vetten afgebroken.

  1. Een gezond hart

Trek je er iedere dag een half uur op uit? Dan krijg je niet enkel een lagere bloeddruk, maar ook een lager cholesterolgehalte. Zo verminder je dus de kans op een hartaanval met maar liefst 40%. Reden genoeg om je wandelschoenen aan te trekken!

  1. Zet je spijsvertering aan het werk

Een opgeblazen buik na het eten? Trek naar buiten! Door te bewegen, komt je spijsvertering namelijk op gang. Ga je iedere dag wandelen, dan zal je al vlug merken dat je spijsvertering veel beter werkt. En een goede spijsvertering, betekent een plattere buik!

  1. Je krijgt meer zin om te sporten

Het zal in het begin misschien moeilijk zijn om iedere dag een half uur te wandelen. Maar eens je de routine te pakken hebt, wordt dat half uurtje bewegen een fluitje van een cent. Meer zelfs, je kan het gevoel hebben een nieuwe uitdaging te zoeken en zo bijvoorbeeld aan het joggen slaan.

Dit doet een half uur wandelen per dag met je lichaam
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100