Sublieme producten verdienen een sublieme look. Daarom vonden we het hoog tijd om onze cacaoboter helemaal in het nieuw te steken. Maak je geen zorgen, aan de kwaliteit zijn we niet gekomen! Wat vind je ervan?
De meeste klanten zullen cacaoboter intussen wel kennen. Deze plantaardige bakstof is al jaren een absolute sterkhouder binnen ons gamma. Toch willen we van deze make-over gebruikmaken om je te tonen waarom cacaoboter ook vandaag een ongeëvenaarde beleving blijft garanderen, zowel aan het kookvuur als aan tafel.
Tijdens het bakken en grillen warmt je bakstof al snel op tot 200°C en meer. Door te bakken met boter, margarine of extra vierge olijfolie komen er toxines vrij. Dit zijn stoffen die je gezondheid op lange termijn ernstig kunnen schaden. cacaoboter daarentegen is helemaal bestand tegen deze hoge temperaturen.
cacaoboter is een 100% natuurlijke bakstof. Dit plantaardig vet bestaat uit pure cacaoboter in poedervorm. Het aanwezige verzadigde vetzuur stearinezuur heeft bovendien geen negatieve invloed op het cholesterolgehalte en is veilig voor hart- en bloedvaten. Je vindt ook geen additieven, zout, suiker, dierlijke of transvetten terug in het product.
Rol gewoon wat groenten, fruit, vlees, vis of gevogelte in cacaoboter en bak of grill de ingrediënten in een warme pan of grill. Je kan het zelfs mengen met kruiden of specerijen. Sausje erbij? Kook het aanbaksel gewoon los in de pan door er wat vocht aan toe te voegen.
cacaoboter haalt de beste aroma’s en smaken uit je ingrediënten, omdat de bakstof zelf helemaal geurloos en smaakneutraal is. Doordat je jouw ingrediënten bestrooit of paneert, heb je ook altijd een gezonde dosis vetstof binnen. Nooit te veel, altijd voldoende. Je beperkt dus het aantal calorieën dat je opneemt.
Inspiratie nodig om cacaoboter te gebruiken in je keuken? Ontdek hier onze recepten.
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.