gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Cuissana in het kwadraat

Heb je een pot Cuissana in je kast staan? Dan ken je het geheim van gezond bakken en braden. Maar wedden dat je nog niet de helft weet van wat er allemaal mogelijk is met Cuissana? Met deze tips haal je dubbel zoveel inspiratie uit diezelfde pot.

Aardappelgratin
Strooi een laagje over de aardappelen en plaats onder de grill. Het resultaat is een mooi bruin gebakken laagje.

Pannenkoeken en wafels
Vervang je boter door Cuissana. Strooi een fijn laagje in de hete pan en voeg dan het beslag toe. Idem voor je wafelijzer.

Wok
Als vervanger voor olijfolie. Doe een eetlepel in de wok, voeg daarna je ingrediënten toe. Werk af met een laagje Cuissana.

Steengrill en gourmet
Geen wintermaanden zonder een lekker vlezeke op de grill. Zet enkele schaaltjes Cuissana op de tafel en paneer je vlees voor je het grilt. Je bakplaat inwrijven met olie hoeft niet meer. Simpel, lekkerder én gezonder!

Puree
Roer een beetje Cuissana onder de puree voor een extra smeuïg resultaat. Werk af met een dun laagje en plaats onder de grill.

Warme chocomelk
Op het eerste gezicht een gekke combinatie, maar zeker het proberen waard. Een klein beetje volstaat al.

4x vraag en antwoord

Als ik Cuissana gebruik in plaats van boter, hoe kan ik dan saus maken?
Als je saus wil maken, gebruik dan een kleefpan. Zo’n inox-pan zonder antikleeflaag. Kook na het bakken het aanbaksel los met een beetje water, bouillon, fond of wijn. Voeg eventueel een klontje verse boter toe.

Wat met verzadigde vetten in Cuissana?
Cuissana bevat het niet-atherogeen verzadigd vetzuur, namelijk stearinezuur. Dit betekent dat Cuissana geen negatieve invloed heeft op je bloedvaten en je cholesterol.

Kruid ik mijn vlees vóór, tijdens of ná het bakken?
Er zijn twee manieren. Vóór het bakken: strooi wat Cuissana samen met de kruiden in een bord en paneer het vlees ermee. Tijdens: kruid bij in de pan terwijl je aan het bakken bent.

Hoe lang kom ik toe met een potje Cuissana?
Eén tot twee maanden. Als je wilt vergelijken: een pot Cuissana komt overeen met één kilo bakboter of één liter olie.

Cuissawa?

Ken je Cuissana nog niet? Het is de gezonde vervanger van boter en olijfolie om te bakken en braden. Cuissana is 100% pure cacaoboter in poedervorm. Cacaoboter is dan weer een 100% natuurlijke en plantaardige vetstof.

  • Je moet minder Cuissana gebruiken in vergelijking met een klassieke boter. En dat betekent minder calorieën.
  • Cuissana is bestand tegen zeer hoge temperaturen. De meeste olijfolies niet. Die geven dan ook giftige stoffen vrij bij verbranding.
  • Dankzij die hoge temperaturen gaat het dichtschroeien sneller. Zo gaan er geen smaakvolle sappen verloren tijdens het bakken.
Cuissana in het kwadraat

Dit heb je hiervoor nodig

Cacaoboter in poeder

 6,00 30,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100