Draai de bieten afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in een oven van 180°C. Een beetje afhankelijk van de grootte laat je ze garen. Reken ongeveer op 1 uur. Check met een aardappelschiller of ze gaar zijn. Laat ze daarna helemaal afkoelen in de ijskast. (Dit kan je eventueel een dag op voorhand doen.)
Rooster het venkelzaad even in een droge pan. Kneus het daarna in een vijzel of doe dit met een zware kookpot op een snijplank.
Meng het venkelzaad met de look, olijfolie, balsamico, peper, kruidenzout, honing en citroensap. Laat even trekken.
Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Dit gaat het best met een mandoline. Verdeel ze daarna over 4 bordjes. Kruid met grof zout en peper.
Lepel 2 el van de dressing over de carpaccio en leg per bord een bol burrata in het midden. Lepel ook hier een eetlepel dressing over.
Werk eventueel af met enkele pluksels venkelloof en pijnboompitten.
Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.