Carne asada taco’s

Deze Latijns-Amerikaanse voltreffer kent geen tegenstanders! Zet de salsa maar op en let’s have a taco party!

Deze carne asada taco’s zijn op en top finger food: ideaal om te sharen én om duimen en vingers af te likken.

Wat heb je nodig voor deze carne asada taco’s?

  • 500 g asada rundsvleesreepjes (je kan ook rundsgyros gebruiken)
  • cuissana
  • fritfix
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 3 tenen look (versnipperd)
  • 1 rode paprika (in repels)
  • 1 rode chilipeper (versnipperd)
  • 250 g zwarte bonen (uit blik en gespoeld)
  • 120 g mais (uit blik en gespoeld)
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 el rundsbouillon
  • 2 el fijngehakte jalapenopepers (uit een bokaal)
  • 2 avocado’s
  • 16 tacoschelpen
  • 100 g geraspte cheddar
  • 1 limoen
  • enkele takjes koriander of basilicum
  • Zet een stoofpan op het vuur met een laagje cuissana.
  • Laat de vetstof goed heet worden en bak het vlees kort aan.
  • Kruid het met fritfix. Haal het uit de pan en zet het opzij.
  • Stoof in dezelfde pan de uien, look, paprika en chilipeper aan.
  • Voeg de uitgelekte bonen en mais toe.
  • Heb je het graag pittig? Voeg dan de jalapenopepers toe. Je kan ook altijd minder doen of ze weglaten.
  • Kruid het geheel met ras el hanout en rundsbouillon.
  • Laat kort meestoven en zet het vuur af.
    Voeg het vlees terug toe.
    Laat het geheel lauw worden in de pan.
  • Snijd de avocado in blokjes en roer deze onder je vulling.
  • Zet de grill op.
  • Leg de tacoschelpen naast elkaar in een ovenschotel en vul ze voorzichtig.
  • Bestrooi met cheddar en zet de schotel enkele minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Besprenkel de carne asada taco’s enkele druppels limoensap en bestrooi met koriander of basilicum.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020