Bruschetta al pomodoro: de zon op je bord

Deze bruschetta al pomodoro zijn het perfecte voorgerecht voor op een zonnige dag.

Bruschetta al pomodoro is een van die voorgerechten waarmee je iedereen plezier doet. Wat olijfolie, look en tomaten op een krokant broodje et voilà: een rasechte Italiaanse klassieker die fris en rijk aan smaak is. Buon appetito!

Wat heb je nodig voor bruschetta al pomodoro?

Aan de slag!

  • Emondeer de tomaten (insnijden en enkele seconden in kokend water dompelen, daarna meteen afkoelen in ijskoud water).
  • Haal de pitjes eruit en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Pers 1 teentje look. Dit mag samen met de citroen-basilicum dressing, 1 el olijfolie en wat peper bij de tomatenblokjes. Laat een kwartiertje trekken.
  • Snijd het stokbrood in stukken van 2 cm. Besprenkel het brood met olijfolie en leg het op een rooster. Dit gaat 7 minuten in een oven van 200°C.
  • Snijd het ander teentje look in twee. Steek het halve teentje op een vork en wrijf er de krokante broodjes mee in.
  • Versnipper de basilicum en doe deze onder de tomaatjes.
  • Beleg de bruschetta met de tomaten en werk af met een heel klein beetje grof zout.

Genieten maar!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020