- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Bouillabaisse met rouille
Wat heb je nodig voor Bouillabaisse met rouille:
- 1/2 tl saffraandraadjes
- 1 el heet water
- 3 eidooiers
- 130 g geroosterde paprika (uit een bokaal)
- 2 tenen look
- 15 g citroensap
- 150 g saffloerolie
- snuf cayennepeper
- 1 tl zout
Soep
- flinke scheut olijfolie
- 300 g ui (versnipperd)
- 2 tenen look (versnipperd)
- 1 chilipeper (versnipperd)
- 2 stengels selder (in stukjes)
- 1 prei (halve ringen)
- 1 venkel (in stukjes)
- 140 g tomatenpuree
- 150 ml Ricard (of Pastis)
- 3 dikke tomaten (blokjes)
- 1 tl saffraandraadjes (geweekt in een beetje warm water)
- 1 el srirachasaus (als het wat pittiger mag zijn)
- bouquet garni
- 2 l water
- 2 cookmates visbouillon
- 2 cookmates kippenbouillon
- 250 g zalmfilet
- 250 g schelvis
- 250 g victoriabaars
- 1 kg mosselen (goed gespoeld)
- toast
Aan de slag!
- Week de saffraan in een eetlepel heet water.
- Doe de eidooiers in een maatbeker met het citroensap en de look.
- Giet er de saffloerolie op. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en trek al mixend zacht naar boven.
- Voeg nu de paprika, saffraan, zout en cayennepeper toe en mix glad.
Soep
- Stoof de ui, look, chilipeper, selder en venkel aan in een flinke bodem olijfolie.
- Als deze groenten glazig zijn voeg je de prei toe.
- Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
- Giet er nu de Ricard bij.
- Voeg de tomaten en de srirachasaus toe.
- Giet er het water bij en voeg het kruidentuiltje toe.
- Laat een 45 minuten zachtjes pruttelen.
- Kruid de soep met visbouillon en kippenbouillon.
- Snijd de vis in stukken en voeg deze samen met de mosselen toe aan de soep.
- Laat nog een dikke vijf minuten meegaren.
- Check dat de mosselen mooi open gekomen zijn.
- Serveer met toast en rouille.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023