Bouillabaisse met rouille - Sublimix Bouillabaisse met rouille - Sublimix

Bouillabaisse met rouille

Wat heb je nodig voor Bouillabaisse met rouille:

  • 1/2 tl saffraandraadjes
  • 1 el heet water
  • 3 eidooiers
  • 130 g geroosterde paprika (uit een bokaal)
  • 2 tenen look
  • 15 g citroensap
  • 150 g saffloerolie
  • snuf cayennepeper
  • 1 tl zout

Soep

  • flinke scheut olijfolie
  • 300 g ui (versnipperd)
  • 2 tenen look (versnipperd)
  • 1 chilipeper (versnipperd)
  • 2 stengels selder (in stukjes)
  • 1 prei (halve ringen)
  • 1 venkel (in stukjes)
  • 140 g tomatenpuree
  • 150 ml Ricard (of Pastis)
  • 3 dikke tomaten (blokjes)
  • 1 tl saffraandraadjes (geweekt in een beetje warm water)
  • 1 el srirachasaus (als het wat pittiger mag zijn)
  • bouquet garni
  • 2 l water
  • 2 cookmates visbouillon
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • 250 g zalmfilet
  • 250 g schelvis
  • 250 g victoriabaars
  • 1 kg mosselen (goed gespoeld)
  • toast

Aan de slag!

  • Week de saffraan in een eetlepel heet water.
  • Doe de eidooiers in een maatbeker met het citroensap en de look.
  • Giet er de saffloerolie op. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en trek al mixend zacht naar boven.
  • Voeg nu de paprika, saffraan, zout en cayennepeper toe en mix glad.

Soep

  • Stoof de ui, look, chilipeper, selder en venkel aan in een flinke bodem olijfolie.
  • Als deze groenten glazig zijn voeg je de prei toe.
  • Roer er de tomatenpuree onder en laat even meebakken.
  • Giet er nu de Ricard bij.
  • Voeg de tomaten en de srirachasaus toe.
  • Giet er het water bij en voeg het kruidentuiltje toe.
  • Laat een 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kruid de soep met visbouillon en kippenbouillon.
  • Snijd de vis in stukken en voeg deze samen met de mosselen toe aan de soep.
  • Laat nog een dikke vijf minuten meegaren.
  • Check dat de mosselen mooi open gekomen zijn.
  • Serveer met toast en rouille.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023