gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Bloemkool champignonsoep met een heerlijke truffeltoets

Laat je verrassen door deze bloemkool champignonsoep: een herfst-wintersoepje met een extra touch.

Een typische najaarssoep met een speciaal tintje? Met deze bloemkool champignonsoep kom je gegarandeerd smaakpapillen te kort om alles van de eerste keer te behappen. Gelukkig voor jou kan je met dit receptje een aantal stevige porties klaarmaken. 

 

Wat heb je nodig voor bloemkool champignonsoep voor 4 personen?

  • 2 uien (+- 200 g)
  • 2 teentjes look
  • Saffloerolie
  • 700 g bloemkoolroosjes
  • 500 g Parijse champignons
  • 1 maatschepje (+-20g) of 20 g kippenbouillon
  • 2 l water
  • 3 maatschepjes of 60 g bospaddenstoelensoep
  • Een scheutje melk
  • Peper
  • Een potje truffeltapenade
  • Een potje zure room
  • 50 g pompoenpitten

 

Aan de slag

  • Versnipper de uien en de look en stoof ze aan in de saffloerolie. Laat ze niet bruin kleuren zodat de soep mooi wit blijft.
  • Voeg de bloemkool, champignons en 1 maatschepje (+-20g) kippenbouillon toe en laat nog even kort meestoven.
  • Bevochtig met het water en laat een half uurtje gaarkoken.
  • Voeg de bospaddenstoelensoep, kippenbouillon, melk en peper toe en mix de soep glad.
  • Pof de pompoenpitten in een hete pan met deksel en zet ze opzij.
  • Werk het soepje af met de truffeltapenade, toefjes zure room en pompoenpitten.

Geniet ervan!

Bloemkool champignonsoep met een heerlijke truffeltoets

Dit heb je hiervoor nodig

Saffloerolie 750ml

 8,00

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Bospaddenstoelensoep

 8,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100