- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei
Wat heb je nodig voor het bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei:
- 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
- 150 groene aspergetips
- cacaoboter
- grof zout
- 200 g ricotta
- peper
- 1 kl kruidenzout
- zeste van 1 citroen
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 kwarteleitjes
Aan de slag!
- Leg het bladerdeeg open op het bijzittende bakpapier en op een ovenplaat.
- Leg de asperges op een bord en bestrooi ze met wat cacaoboter.
- Grill de asperges kort in een grillpan en kruid ze met een beetje grof zout. Laat ze wat afkoelen.
- Snijd het bladerdeeg in 4 en draai de randjes naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg.
- Meng de ricotta met citroenzestes, kruidenzout en wat peper. Bestrijk de binnenkant van de taartjes met dit mengsel.
- Leg hierop de asperges, een plakje spek en een kwarteleitje.
- Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.
- Werk de dooiers af met nog een tikje grof zout en besprenkel de taartjes voor het serveren met enkele druppels citroensap.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023