Bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei - Sublimix Bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei - Sublimix

Bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei

Wat heb je nodig voor het bladerdeegtaartje met asperges en kwartelei:

  • 1 vel bladerdeeg (rechthoekig)
  • 150 groene aspergetips
  • cacaoboter
  • grof zout
  • 200 g ricotta
  • peper
  • 1 kl kruidenzout
  • zeste van 1 citroen
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 kwarteleitjes

Aan de slag!

  • Leg het bladerdeeg open op het bijzittende bakpapier en op een ovenplaat.
  • Leg de asperges op een bord en bestrooi ze met wat cacaoboter.
  • Grill de asperges kort in een grillpan en kruid ze met een beetje grof zout. Laat ze wat afkoelen.
  • Snijd het bladerdeeg in 4 en draai de randjes naar binnen. Prik enkele gaatjes in het deeg.
  • Meng de ricotta met citroenzestes, kruidenzout en wat peper. Bestrijk de binnenkant van de taartjes met dit mengsel.
  • Leg hierop de asperges, een plakje spek en een kwarteleitje.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.
  • Werk de dooiers af met nog een tikje grof zout en besprenkel de taartjes voor het serveren met enkele druppels citroensap.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023