(Beluga)linzen met gemarineerde tomaat, courgette en feta - Sublimix (Beluga)linzen met gemarineerde tomaat, courgette en feta - Sublimix
09 september 2021 /

(Beluga)linzen met gemarineerde tomaat, courgette en feta

(Beluga)linzen met gemarineerde tomaat, courgette en feta

Wat heb je nodig?

Aan de slag!

  • Zet voldoende water op in een kookpot met een flinke schep groentebouillon. Kook hierin de linzen beetgaar. Giet ze af en doe ze in een grote mengkom. Roer er een eetlepel olijfolie onder.
  • Halveer de tomaatjes en doe ze in een kom met de salad dressing classic. Roer goed onder ekaar en laat ze een kwartiertje marineren.
  • Snijd de uien in halve ringen en stoof deze goed zacht in een scheutje olijfolie. Dit kan wel even duren maar het maakt de uien veel zoeter. Snijd de zachte zaadlijsten uit de courgette en snijd de rest in blokjes. Als de ui zacht is voeg je de blokjes courgette toe. Laat ze kort meestoven op een terug iets hoger vuur. Ze mogen niet te plat worden. Kruid met een halve eetlepel groentebouillon en een flinke draai peper. Zet het vuur af en roer er de ricotta onder. Zet opzij.
  • Roer de tomaatjes en de peterselie onder de linzen en stort deze massa in een mooie serveerschaal. Leg het courgettemengsel in het midden en verkruimel de feta over het geheel. Werk nog af met wat extra peterselie en enkele druppels olijfolie.

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023