gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Aubergine ovenschotel: vegetarisch en laag in calorieën!

Een heerlijke aubergine ovenschotel: de perfecte manier om de week gezond en smaakvol in te zetten!

Deze week starten we helemaal top met deze aubergine ovenschotel. Lekker veggie en ook nog eens low-carb! Laat die weegschaal morgenvroeg maar komen. Of ja…toch maar niet ;-) Vanavond genieten wij in ieder geval van een overheerlijk groentebordje!

 

Wat heb je nodig voor deze aubergine ovenschotel?

  • 4 aubergines
  • Wokkruiden
  • Olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • Groene pesto
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • 100 ml water
  • 1 maatschepje (+-20g) bolognesemix
  • Peper

Aan de slag!

  • Snijd de aubergine in dunne plakjes maar laat het vlees vastzitten aan het kontje.
  • Neem een grote ovenschotel en leg ze erin.
  • Trek de plakjes voorzichtig open en kruid ze rijkelijk met wokkruiden. Druppel daarna wat olijfolie tussen de plakjes.
  • Snijd de tomaten, mozzarella en paprika in plakjes. Duw ze ertussen samen met sliertjes sjalot en een toefjes pesto.
  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Kook het water met de bolognesemix en lepel deze saus over de aubergines en werk af met een draai peper.
  • Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven bedekt met zilverpapier.
  • Zet nu nog 20 minuten terug zonder zilverpapier.
  • Check zeker dat de aubergine gaar is.

Smakelijk!

Aubergine ovenschotel: vegetarisch en laag in calorieën!

Dit heb je hiervoor nodig

Bolognesemix

 1,80 8,50

Wokkruiden

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100