gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Aubergine met kippengehakt en currydressing

Aubergines horen toch bij mijn top 3 van favoriete groenten. Ik vind ze heerlijk gegrild of als basis voor een dipsaus.

Aubergines horen toch bij mijn top 3 van favoriete groenten. Ik vind ze heerlijk gegrild of als basis voor een dipsaus. Ook dit recept moet je proberen. Het gehakt heeft een krokant korstje en als je naar beneden lepelt komt de smeuïge aubergine je tegemoet. Serveer het met een simpel slaatje. Voor mij een perfect zomergerechtje.

 

Wat heb je nodig voor aubergine met kippengehakt en currydressing?

  • 4 aubergines (niet al te grote)
  • 2 maatschepjes (+-40g) olijfolie
  • 1 kl currypoeder
  • 1,2 tl lookpoeder
  • peper
  • grof zout
  • 600 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 30 g fijngesneden sjalot
  • 1 teentje look (versnipperd)
  • 1 rode chilipeper (versnipperd)
  • 2 el wokkruiden (indien het gehakt reeds gekruid is hou je het op 1 el)
  • 1 maatschepje (+-20g) grof gehakt pinda’s
  • 2 maatschepjes (+-40g) panko
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 2 el fijngehakte koriander of peterselie
  • 100 g veldsla
  • 300 g tomaatjes
  • granaatappelpitjessaus
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 50 g mayonaise
  • sap van 1 appelsien
  • 2 kl currypoeder
  • 1/2 kl kruidenzout

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in de lengte door. Maak inkervingen in het vlees maar snijd niet door de schil. Meng de olijfolie met currypoeder en lookpoeder. Wrijf hiermee de snijkanten in. (je kan hier eventueel een penseel voor gebruiken) Kruid ze verder met grof zout en peper. Zet de aubergines 30 minuten in een oven van 180°.
  • Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, sjalot, look, chili, wokkruiden, pindanootjes, panko, mozzarella en koriander (of peterselie).
  • Verdeel het gehakt over de aubergines. Bestrooi ze met nog wat extra panko. Deze mogen nog 30 minuten in dezelfde oven.
  • Meng voor de dressing yoghurt met mayonaise, appelsiensap, currypoeder en kruidenzout.
  • Serveer de aubergines met een slaatje van veldsla, tomaat en granaatappelpitjes. Besprenkel deze salade met het currysausje.

Laat het smaken!

Aubergine met kippengehakt en currydressing

Dit heb je hiervoor nodig

Bio olijfolie uit Italië

 16,50 82,50

Kruidenzout

 6,00

Wokkruiden

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100