gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

Asperges met scampi in zachte currysaus

Wat heb je nodig voor Asperges met scampi in zachte currysaus:

  • 400 g basmatirijst
  • 2 citroengrasstengels (gekneusd)
  • 1 kg witte asperges
  • 24 scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd)
  • cacaoboter
  • grof zout
  • peper
  • klontje boter
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 1 maatschepje (+-20g) currysoep
  • 1 tl kurkuma
  • 1 kl kippenbouillon
  • 2 el limoensap
  • 1 grote tomaat

Aan de slag!

  • Kook de rijst in gezouten water met de citroengrasstengels.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken. Houd de kopjes apart.
  • Zet een pan met hoge rand op het vuur en strooi er een laagje cacaoboter in, laat ze goed heet worden.
  • Dep de scampi droog op keukenpapier en leg ze in de hete pan. Kruid ze met een klein beetje grof zout en peper. Korst ze aan twee kanten aan en haal uit de pan. Zet het vuur iets lager en laat er een klontje boter in smelten. Stoof nu de aspergestukken. Na een paar minuten doe je er de kopjes bij. (deze hebben iets minder lang nodig) Kruid ze met grof zout en peper. De limoenblaadjes kan je ook al toevoegen. Als de asperges zo goed als gaar zijn voeg je de kokosmelk en een kleine scheutje water toe. Roer er de currysoep, kurkuma, kippenbouillon en limoensap bij. De scampi mogen ook terug in de pan. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
    Dep de scampi droog op keukenpapier en leg ze in de hete pan. Kruid ze met een klein beetje grof zout en peper. Korst ze aan twee kanten aan en haal uit de pan. Zet het vuur iets lager en laat er een klontje boter in smelten. Stoof nu de aspergestukken. Na een paar minuten doe je er de kopjes bij. (deze hebben iets minder lang nodig) Kruid ze met grof zout en peper. De limoenblaadjes kan je ook al toevoegen. Als de asperges zo goed als gaar zijn voeg je de kokosmelk en een kleine scheutje water toe. Roer er de currysoep, kurkuma, kippenbouillon en limoensap bij. De scampi mogen ook terug in de pan. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
  • Snijd de tomaat in blokjes en werk er je bordje mee af.
Asperges met scampi in zachte currysaus

Dit heb je hiervoor nodig

Kippenbouillon

 1,50 81,50

Currysoep

 1,20 8,00

Cacaoboter in poeder

 6,00

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100