gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

4x tip tegen de winterdip

Ben jij ook gevoelig voor de zogenaamde winterdip?

1. Meer daglucht

Een dekentje, een warme chocomelk en je favoriete serie. Of een tasje koffie en de krant. Als het buiten koud is, blijven we automatisch meer binnen. Terwijl een portie frisse buitenlucht wonderen doet.

2. Meer daglicht

Eén van de verantwoordelijken voor de winterdip is een gebrek aan licht. Naar buiten gaan op het juiste moment is dus een win-win, want je krijgt ook natuurlijk licht binnen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D kan aanmaken. Plan B is om voor voldoende daglicht in je woning te zorgen – al is dat natuurlijk niet altijd even vanzelfsprekend.

 

3. Meer bewegen

Als je dat buiten-zijn koppelt aan bewegen, win je drie keer. Want bewegen geeft ons een positief gevoel. Door te sporten, komen er endorfines vrij. Een stof in onze hersenen die ons vrolijk maakt. Maar je hoeft geen tien kilometer te gaan lopen of een voormiddag kilometers te malen op je fiets. Een fikse wandeling levert ook al de nodige energie op. En doet wonderen voor je gemoed. Want het verzet je gedachten, geeft je frisse ideeën en doet je stressniveau dalen.

4. Meer gezond eten

Ha, we zouden Sublimix niet zijn zonder een uitstap naar je keuken. Want ook wat je eet, heeft natuurlijk een enorme impact op hoe je je voelt. Schep in de donkere maanden wat extra serotonine en vitamine D op je bord. Serotonine is een stof in je hersenen die het geluksgevoel bevordert. Ook vitamine D maakt op zijn beurt dan weer dopamine aan, dat andere gelukshormoon. Evenwichtige voeding is de sleutel tot succes; neem dus zeker een kijkje tussen onze gezonde recepten. Maar zet tijdens de donkere maanden eens een keer extra vette vis en rood vlees op het menu. Melk, eieren, kaas, bananen en noten doen de rest.

Korte dagen, weinig zonlicht, koud weer… Dan durft je gemoed ook al eens onder nul te zakken. Het is dan ook geen wonder dat Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, in januari valt. Ben jij ook gevoelig voor de zogenaamde winterdip? Met deze anti-diptips ben jij weer het zonnetje in huis.

4x tip tegen de winterdip
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100