gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100

4 fabels over gezonde voeding doorprikt

Tijd om die fabels over gezonde voeding de wereld uit helpen!

Fabel 1: vegetarisch eten is gezonder

Theoretisch gezien ben je ook een vegetariër als je enkel chips of frieten eet. En dat is nu niet het toonbeeld van een gezonde levensstijl.

Toch bevat deze fabel over gezonde voeding een grond van waarheid. Want eet je als een echte vegetariër, dan vervang je je vlees door producten die plantaardige eiwitten bevatten. Zo krijg je bijgevolg minder verzadigde vetten binnen en verklein je het risico op een hoge cholesterol en hart- en vaatziekten. En heb je bovendien een voorsprong op vleeseters.

Jezelf aan een heerlijk vegetarisch gerecht wagen? Deze groene couscoussalade met een kruidige kick moet je zeker eens proberen.

Fabel 2: fruitsap is gezonder dan frisdrank

In plaats van een mierzoete cola grijp jij naar een gezond fruitsapje. Niets mis mee, toch? Eigenlijk wel. Want fruitsap bevat evenveel suikers en calorieën als frisdrank, en is dus even ongezond.

Aan fruitsap worden namelijk heel wat suikers toegevoegd. Drink je een ongezoet fruitsapje, ook dan zit deze vol suiker. Hoewel dit natuurlijke suikers zijn, bevatten ze toch evenveel calorieën als hun onnatuurlijke varianten.

Het is daarom beter om een stuk fruit te eten. Hierdoor krijg je naast de vitaminen en antioxidanten ook de vezels van het fruit binnen. Die geven je een verzadigd gevoel. Zo heb je na het eten van één appelsien een voller gevoel dan na het drinken van een glas fruitsap waarin wel 3 appelsienen zitten.

 

Fabel 3: van koolhydraten word je dik

Koolhydraten schrappen is een alom gekende dieetmethode. Maar met het eten van koolhydraten is niets mis. Je hebt ze nu eenmaal nodig om energie te produceren.

Het is wel belangrijk te letten op het soort koolhydraten dat je naar binnenspeelt. Snelle koolhydraten zoals ijs, snoep of koeken vermijd je best. Trage koolhydraten in de vorm van zilvervliesrijst, havermout of groenten passen dan weer perfect bij een gezonde levensstijl.

Fabel 4: bruin brood is altijd gezond

Onmisbaar in de brooddoos van iedere gezondheidsfan: volkoren brood. Een goede keuze, want volkorenbrood zit vol met vezels en vitaminen die je lang een verzadigd gevoel geven.

Let wel even op als je een bruin brood koopt. Want tegenwoordig wordt wit brood soms gekleurd. Zo ziet het er bruiner en dus gezonder uit, maar bevat het daarom niet meer vezels. Onze tip? Ga voor zo donker mogelijk brood waarin je de graantjes ziet zitten.

Maak komaf met fabels over gezonde voeding

Ga vandaag nog op een verstandige manier aan de slag met gezonde voeding. Houd onze inspiratiepagina in de gaten voor handige tips en heerlijke recepten. En hé… Laat je niet meer vangen!Als het op gezonde voeding aankomt, denkt iedereen de kneepjes van het vak te kennen. Toch merken we dat er nog heel wat fabels over gezonde voeding circuleren. Tijd om die de wereld uit te helpen!

4 fabels over gezonde voeding doorprikt
Facebook
Pinterest
LinkedIn
Print
WhatsApp
GRATIS KOOKBOEK

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

gratis verzending vanaf €50
10% korting bij bestellingen boven €100