Liselotte Van der Veken - Marktkramer aan het woord - Sublimix Liselotte Van der Veken - Marktkramer aan het woord - Sublimix
05 oktober 2017 /

Liselotte Van der Veken

“De markt, dat is meer dan kopen en verkopen. Ik kan enorm genieten van een spontaan babbeltje”

Mijn broer Pascal en zijn vennoot Sarah zijn zaakvoerders van Sublimix. Het is via hen dat ik er ben ingerold. Ik merkte snel dat het mij wel ligt: koken, eten, sociaal contact, de zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid.

Pascal en Sarah verkochten de producten eerst deur aan deur. Het duurde niet lang of zij stonden op de markt. Dat trok mij wel aan. En aangezien mijn studies toch niet zo goed vlotten, ging ik mee op de markt staan. Het is een passie die stilletjesaan is gegroeid.

Ik maak altijd iets om te proeven. Vandaag is dat asperge- en currysoep. Een lekker pittig currysoepje, trouwens. Dat mag wel op zo’n koude dag! Ik maak sowieso altijd seizoensgebonden proevertjes klaar.

Met een zomerse dressing moet ik nu niet afkomen. Ik probeer iedereen ook altijd wat tips en recepten mee te geven. Ik kook zelf graag, dus aan goede raad geen gebrek! Bij Kerstmis kook ik thuis altijd voor 20 man… daar ben ik drie hele dagen mee bezig. Maar ik doe dat met veel plezier en liefde.

De meeste voldoening krijg ik als ik tips kan meegeven en ze me achteraf komen vertellen dat het gesmaakt heeft. Want op de markt staan, is meer dan verkopen voor mij. Ik wil iedereen een fijn gevoel geven. Als mensen spontaan een babbeltje komen slaan, vind ik dat enorm leuk. De markt heeft veel meer charme dan een grootwarenhuis. Het persoonlijke trekt me enorm aan. Iedereen op de markt is gespecialiseerd in iets.

Waar ik wel niet aan gewoon raak, is vroeg opstaan. Elke ochtend gaat mijn wekker om 5u30… en elke ochtend is dat opnieuw afzien (lacht). Maar ik zou de markt echt niet meer kunnen missen. En het heeft natuurlijk iets om in de namiddag al thuis te zijn!

Andere marktkramers

© SUBLIMIX 2023