Jury Geboers - Marktkramer aan het woord - Sublimix Jury Geboers - Marktkramer aan het woord - Sublimix
21 maart 2018 /

Jury Geboers

“Een echte hobbykok ben ik niet, maar ik sta wel bekend om mijn lekkere soepjes”

De blikvanger in Jury zijn kraam? Een foto met twee jonge kinderen aan een tuintafel, met op de achtergrond een keurig moestuintje. “Mijn tweeling van vier jaar. Heel af en toe komen ze eens mee naar de markt, want ze zijn natuurlijk nieuwsgierig wat papa juist doet. Soep verkopen, dat weten ze al!”

“Ik werkte vroeger als elektricien, maar marktkramer worden leek me wel iets… Ik ben begonnen met boxershorts te verkopen, maar ben via Pascal bij Sublimix beland. We kennen elkaar trouwens al een hele tijd. Pascal en ik zijn al lang goede vrienden, lang voor ik bij Sublimix begon.”

“Het leukste aan de job is de vrijheid die ik heb. En uiteraard het menselijke contact. Ik sta al twintig jaar op de markt, dan bouw je een band op met je klanten. Ik leg ze op deze koude dagen dan ook goed in de watten met mijn soepjes. De winter en het voorjaar vind ik zelf trouwens de leukste periodes. Dan verkopen de soepen extra goed.”

“Vroeger bereidde ik één grote pot. Nu maak ik altijd een paar thermossen, om wat verschillende dingen te laten proeven. De mensen vinden dat geweldig. Vandaag op het menu: bospaddenstoelen-, groenteen aspergesoep. Als het wat warmer wordt, ga ik eerder voor dressings… en soms zelfs kippenblokjes.”

“Wat ik zelf het allerlekkerste vind? Pasta met gebakken spekjes en een bospaddenstoelensaus.”

Andere marktkramers

© SUBLIMIX 2023