Ine Deckers & Sarah Grymonprez - Marktkramer aan het woord - Sublimix Ine Deckers & Sarah Grymonprez - Marktkramer aan het woord - Sublimix
22 oktober 2018 /

Ine Deckers & Sarah Grymonprez

“Als je een slappe lach hoort: dat zijn wij!"

Wij van Sublimix voelen ons nergens zo goed thuis als op de markt. Daarom zetten we graag onze marktkramers in de schijnwerpers. Nu ja, deze keer zijn het er twee: energieke Sarah en wandelend kookboek Ine.

“Eigenlijk was marktkramer worden niet het plan”, begint Ine. “Maar in 2011 zochten ze bij Sublimix iemand extra en contacteerden ze mij. Ik ben het met een bang hartje gaan uitproberen op de markt van Westerlo. Na een half uurtje begon ik al vlot mee te verkopen, het voelde meteen goed.”

En zo stond Sarah niet meer alleen op de markt. Sindsdien is het duo onafscheidelijk. Drie keer per week staan ze zij aan zij. “We zijn perfect op elkaar ingespeeld en nemen veel van elkaar over”, zegt Ine. “We denken en zeggen vaak hetzelfde, en ook nog eens op hetzelfde moment. Wie een slappe lach hoort op de markt: dat zijn wij!”

Sarah: “Altijd buiten werken, is echt heerlijk, ook in de herfst en winter. Frisse temperaturen of herfstweer maken het extra gezellig. Dan passen we onze proevertjes ook aan. Vandaag laten we bijvoorbeeld bospaddenstoelensoep en een currysoep proeven. De ene soep heeft die echte herfstsmaak, de andere veel pit.”

“We proberen iedereen op een persoonlijke manier aan te spreken. Na al die jaren samen op de markt weten we wel wie graag een proevertje neemt en wie een grote of kleine pot van onze Tellofix nodig heeft. Dat is voor een stuk ook de charme van de markt: het menselijke contact.”

Met Ine staat er een wandelend kookboek in het kraampje. “Ik verkoop niet alleen, ik geef ook massa’s tips mee. Soms wel twintig. Nieuwe klanten krijgen er zelfs meer om ze wat wegwijs te maken in onze producten. Dat lijkt misschien veel, maar het zijn vaak praktische tips waar ze niet meteen aan denken.”

“Onze ultieme tip? Gebruik onze vleesbouillon ook eens in je groentesoep. Dat geeft extra kracht aan de soep, en dat mag in het najaar toch wel.”

Andere marktkramers

© SUBLIMIX 2023