Zeebaars met asperges en paprikasalsa

“Deze zeebaars met asperges en paprikasalsa is volgens mij de perfecte start van een bbq met vrienden. Een swingend muziekje op de achtergrond en een lekker glaasje rosé in de hand. Frisse smaken en niet te zwaar… Ideaal als de avond nog wel een tijdje door mag gaan! Je kan dit gerecht trouwens ook als hoofdgerecht opdienen. Serveer het dan met wat aardappelkrieltjes.”

Dit heb je nodig voor zeebaars met asperges (voor 4 personen)

  • 16 asperges
  • 4 zeebaarsfilets
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 3 el saffloerolie
  • 2 el citroen-basilicum dressing
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Cuissana
  • 250 ml water
  • 2 cm hollandaisesaus
  • 1 kl visbouillon
  • Cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • Grof zout
  • Peper

Aan de slag

  • Stoom of kook de asperges beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Tijd voor de salsa. Snijd de paprika’s in fijne brunoise. Hak de chilipeper en de ui fijn en pers de look.
  • Voeg de komijn, korianderpoeder, saffloerolie, olijfolie en de citroen-basilicum dressing toe. Laat even marineren. Voeg de verse kruiden (koriander, bieslook, peterselie) pas toe net voor het serveren.
  • Meng voor de saus het water, hollandaisesaus, visbouillon, citroensap, en een snuif cayennepeper en breng zachtjes aan de kook.
  • Bestrooi de koude asperges met cuissana en grill ze in de pan of bbq.
  • Bak de zeebaars op het vel en kruid met grof zout en peper.
  • Dresseer het bordje en werk eventueel af met enkele druppels olijfolie van goede kwaliteit.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019