Zalmtartaar met avocado, mango en korianderolie

Zorg bij dit gerecht voor verse zalm van de visboer en ik beloof je de lekkerste zalmtartaar met avocado ooit...

Deze zalmtartaar met avocado, mango en korianderolie is zo lekker dat je ‘m zal willen eten als hapje, voorgerecht én hoofdgerecht. 

Dit heb je nodig voor deze zalmtartaar met avocado, mango en korianderolie?

  • 400 g zalmfilet (in kleine blokjes)
  • 100 g mango (in kleine blokjes)
  • 30 g rode ui (versnipperd)
  • 100 g avocado  (in kleine blokjes)
  • 1 rode chilipeper (versnipperd)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl kruidenzout
  • 1 el sushiazijn
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 10 g koriander (blaadjes + steeltjes)
  • 40 g saffloerolie
  • 1 kl citroen-basilicum dressing
     
  • limoenzeste

Aan de slag!

  • Meng alle bovenstaande ingrediënten voor de tartaar en laat 10 minuten marineren.
  • Wil je deze zalmtartaar op voorhand maken? Doe dan het kruidenzout, sushiazijn, peper, olijfolie en limoensap er pas op even voor het serveren.
  • Doe de koriander, saffloerolie en citroen-basilicumdressing in een cutter en mix glad.
  • Werk af met de olie en limoenzeste.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020