04 September 2018 /

Zalmrecepten: waarom en hoe jij best meer zalm op het menu zet

Ga jij binnenkort met onze zalmrecepten aan de slag?

Dat je best meer onverzadigde vetten aan je menu toevoegt, vertelden we je al in een vorige blog. Die gezonde vetten vind je onder andere terug in vette vis zoals zalm. Maar deze powervis bevat nog meer goede eigenschappen. Lees er alles over en waag je aan enkele heerlijke zalmrecepten.

(O)mega gezond

Zalm zit boordevol omega 3, een gezonde stof die heel belangrijk is voor je lichaam. Omega 3:

  • helpt je metabolisme om sneller vet te verbranden;
  • vermindert het risico op hartaandoeningen;
  • houdt je cholesterol onder controle;
  • verbetert je geheugen.

Multitalent

Bovendien is zalm een erg veelzijdige vis in de keuken. Bakken, grillen, roken, stomen of misschien eet je ‘m wel rauw? Welk zalmrecept je ook volgt: let erop dat je de vis steeds op een gezonde manier bereidt. Ga je ‘m bijvoorbeeld frituren, dan verliest de zalm al zijn goede eigenschappen.

Inspiratie: zalmrecepten

Tweemaal per week. Dat is hoe vaak je best een vette vis zoals zalm op het menu zet. Om je alvast op weg te helpen, selecteerden we enkele heerlijke zalmtoppers. Met welk zalmrecept ga jij aan de slag?

  1. Zalm met aspergesaus

Een heerlijk zalmrecept met tagliatelle en een smeuïge aspergesaus. Krijg jij het water al in de mond?

  1. Asperges met gerookte zalm

Verse asperges, heerlijke kruidenolie en gerookte zalm. Drie toppers bij mekaar die zorgen voor een heerlijk, fris gerecht.

  1. Gegrilde zalm met hollandaisesaus

Een echt zalmrecept voor de nazomer. Haal je BBQ dus nog maar eens boven, want deze op vel gegrilde zalm met hollandaisesaus en aardappelsla moet je geproefd hebben.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018