Ovenschotel met groenten en varkensgyros recept

Een gezellige, knusse maaltijd om tijdens de wintermaanden volop van te genieten.

Weer een gezellige, knusse maaltijd om het weekend mee te starten. Terwijl de schotel in de oven staat, heb ik net genoeg tijd om de keuken wat op te ruimen en in mijn favoriete huispak te duiken. Wat kan ik genieten van de huiselijkheid tijdens de wintermaanden! Het maakt de donkere dagen meer dan goed. Wil je dit varkensgyros recept op voorhand maken? Denk er dan aan dat ze wat langer in de oven zal moeten als ze uit de ijskast komt.

Wat heb ik nodig voor dit varkensgyros recept? (ingrediënten voor 4 personen)

  • 800 g aardappelen (vastkokend)
  • Olijfolie
  • 200 g sjalot (in ringen)
  • 2 tenen look (fijngesnipperd)
  • 2 rode en 1 gele paprika (geschild en in blokjes)
  • 1 courgette (malse gedeelte binnenin eruit gesneden en in blokjes)
  • 250 g champignons (in schijfjes)
  • 1 rode chilipeper (versnipperd)
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • 2 tl komijnpoeder
  • Peper
  • Potje room (250ml)
  • 1 cookmate tomatensoep
  • Scheutje water
  • 1 el jalapenopepers (opgelegd in zuur) (hou je niet van pikant, laat dan deze weg)
  • 800 g varkensgyros
  • Saffloerolie
  • 1 el wokkruiden
  • Peper
  • Provençaalse kruiden
  • Zakje gemalen kaas (150g)
  • 2 tomaten
  • Groentebouillon

Aan de slag!

  • Schil de aardappelen en kook of stoom ze beetgaar.
  • Zet een stoofpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Stoof de groenten in bovenstaande volgorde gaar. Kruid met rundsbouillon, komijn en peper. Stoof de kruiden kort mee. Voeg nu de room, tomatensoep, scheutje water en jalapenopepers toe.
  • Zet een pan op het vuur met een scheut saffloerolie en bak het vlees. Bestrooi de gyros met de wokkruiden en peper. Doe het vlees bij de groenten.
  • Maak nu je ovenschotel. Begin met het groentemengsel op de bodem te leggen. Snijd de aardappelen in schijfjes en leg ze hier bovenop. Zelf heb ik de aardappelen gestoomd in de stoomoven. Ze zijn dus nog niet gekruid. Neem dan wat groentebouillon tussen de vingers en bestrooi ze hier lichtjes mee. Heb je de aardappelen gekookt in groentebouillon, dan zijn ze wel gekruid en kan je deze stap overslaan. Kruid ze met peper en wat Provençaalse kruiden. Bestrooi de aardappelen met 2/3 de van de kaas. Snijd de tomaten in schijven en leg ze hier bovenop. Neem weer wat groentebouillon tussen de vingers en bestrooi de tomatenschijven hiermee. Kruid ze ook met peper. Strooi de overgebleven kaas over de tomaten.
  • Zet de schotel 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020