06 februari 2020 /

Taco’s met visburger en krokant slaatje

Taco's met visburger: veel ingrediënten, maar supermakkelijk om te maken!

Laat je voor deze taco’s met visburger niet afschrikken door de vele ingrediënten. Want elk ingrediënt draagt bij tot een overheerlijk eindresultaat. Je zal ook merken dat dit een zeer eenvoudig recept is.

Wat heb je nodig voor deze taco’s met visburger?

  • 1/2 mango
  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1/4 ijsbergsla
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 avocado
  • 600 g schelvisfilet
  • 50 g zeer fijngesnipperde sjalot
  • 1 teentje look (zeer fijn)
  • zeste van 2 limoenen
  • sap van 1 limoen
  • 10 g koriander (fijngesnipperd)
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 fijngesnipperde rode chilipeper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)
  • 1 ei
  • 1 CookMate paneermeel
  • 1 el wokkruiden
  • saffloerolie
  • grof zout
  • 300 g Griekse yoghurt
  • zeste van 1 limoen
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kruidenzout
     
  • 8 kleine tortilla’s

Aan de slag!

  • Snijd de rode ui in dunne, halve maantjes en giet er de rode wijnazijn over.
  • Zet weg tot de rest klaar is.
  • Neem een kom en doe er de sjalot, look, zestes, limoensap, koriander, gember, chilipeper, ei, paneermeel en wokkruiden in.
  • Cutter de vis en meng deze bij de rest. Maak er kleine burgers van en zet ze in de koelkast.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus. (yoghurt, zeste, sap, komijn en kruidenzout)
  • Neem voor de salade de kom met de rode uien.
  • Snijd de mango, ijsbergsla, puntpaprika en avocado in reepjes en roer alles onder elkaar.
  • Zet een grote pan met royaal saffloerolie op het vuur en bak er de visburgertjes in.
  • Kruid ze met een klein beetje grof zout.
  • Verwarm de tortilla’s in een voorverwarmde oven van 140° gedurende 3 minuten.
  • Neem een taco tussen een servetje en leg er een (in tweeën gedeeld) burgertje tussen.
  • Leg hierop de groentjes en werk de taco’s met visburger af met de saus.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020