Kruidensaus, een lekker stukje steak én tomatensalade!

“Lieve mensen, deze kruidensaus is zo onwaarschijnlijk lekker dat je hem ook als soep zou kunnen serveren! Het lijkt misschien zo dat er veel ingrediënten in zitten, maar de kans is groot dat je de helft ervan in je kast hebt staan. Probeer de saus ook uit bij een lekkere tonijnsteak of lamskoteletjes. Het zal een instant smile op je gezicht toveren. Mijn advies: verdubbel de portie alvast!”

Dit heb je nodig voor deze steak met kruidensaus

  • 15 g bladpeterselie (blad en takjes)
  • 15 g koriander (blad en takjes)
  • 15 g munt (blad en takjes)
  • 1,5 teentje look
  • 20 g gember
  • 1 rode chilipeper (zonder zaadjes)
  • 30 g sojasaus
  • 20 g citroensap
  • 35 g saffloerolie
  • 1,5 el honing
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl kruidenzout

 

  • 500 g zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 el saffloerolie
  • 1 flinke el fritfix

 

  • 500 g tomatenblokjes (zonder pitjes)
  • 100 g rode ui in halve maantjes gesneden
  • 1 el citroen/basilicum dressing
  • 2 el saffloerolie
  • peper
  • 1 teentje look (zeer fijn gesnipperd)
  • 1 rijpe avocado (in blokjes gesneden)
  •  1 el fijngehakte peterselie

 

  • 600 g biefstuk naar keuze
  • cuissana
  • peper
  • grof zout

 

  • 2 lenteuitjes (fijn gesneden)
  • granaatappelpitjes

Aan de slag!

  • Doe de eerste bovenstaande ingrediënten in een cutter en mix tot een saus. Kleine tip: ik zet de cutter op een weegschaaltje.
  • Meng de zoete aardappelblokjes met de saffloerolie en fritfix in een kom.
  • Stort het mengsel uit op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer een 20-tal minuutjes op 190° (afhankelijk van de grote van je aardappelblokjes). Laat vervolgens afkoelen.
  • Meng de tomatenblokjes met de rode ui, citroen/basilicum dressing, saffloerolie, peper en look. Laat 10 minuutjes marineren.
  • Roer er net voor het serveren de avocado, peterselie en de afgekoelde zoete aardappel onder.
  • Bestrooi de biefstuk met cuissana. Leg het vlees in een hete grillpan of op de bbq en bak het saignant. Snijd in dunne plakjes en kruid met peper en zout.
  • Werk af met de saus, lenteuitjes en granaatappelpitjes.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019