- Gratis verzending vanaf € 50
- 10% korting bij bestellingen boven € 100
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Wat heb je nodig voor Spaghetti alla puttanesca?
- 500 g spaghetti
- 2 dikke sjalotten (in halve ringen gesneden)
- 2 tenen look (versnipperd)
- 50 g kappertjes (grof gehakt)
- 70 g gezouten ansjovis (grof gehakt)
- 100 g zwarte olijven (grof gehakt)
- Olio olijfolie
- 750 g tomaten (geëmondeerd, pitjes eruit en in blokjes gesneden)
- handvol fijngehakte bladpeterselie
- parmezaanse kaas
- enkele steelkappertjes
Aan de slag!
- Kook de pasta al dente in ruim gezouten water.
- Begin ondertussen aan de saus. Zet een sauteuse op het vuur met een flinke bodem Olio olijfolie. Dit zal ook een deel van de saus zijn dus wees niet te zuinig.
- Stoof de sjalotten, look, kappertjes, ansjovis en olijven aan. De ansjovis zal een beetje smelten.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat nog kort meegaren.
- Voeg 3 cookmates van het pasta-kookwater toe en giet hem daarna af.
- Roer de pasta onder de saus en bestrooi met de peterselie.
- Werk het bordje af met enkele steelkappertjes en wat parmezaanse kaas.
Wat vind je nog leuk?
© SUBLIMIX 2023