Spaghetti aglio olio met inktvis en chorizo

Spaghetti aglio e olio is een echte Italiaanse klassieker die met weinig ingrediënten voor heel wat smaak zorgt.

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Deze makkelijke spaghetti aglio olio met intkvis en chorizo moet je dan ook absoluut een keertje proberen. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig, maar krijgt er wel veel smaak voor in de plaats. Een aanrader!

Wat heb je nodig voor spaghetti aglio olio?

  • 4 tomaten
  • 500 g capellini
  • 4 tenen look (in dunne plakjes)
  • 130 g fijngesneden sjalot
  • 2 rode chilipepers (versnipperd)
  • 100 g chorizo (in blokjes gesneden)
  • 1 pijlinktvis
  • 150 ml olijfolie
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • Half bosje fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

Aan de slag!

  • Emondeer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Houd ze apart.
  • Kuis de inktvis (of vraag dit aan je visboer). Snijd deze in dunne ringen. Zet opzij.
  • Zet een pan met hoge rand op het vuur samen met de olijfolie.
  • Bak de look, sjalot, chilipeper en chorizo enkele minuten aan. Doe er dan de inktvisringen bij. Deze laat je kort (enkele minuten) meebakken.
  • Kook de pasta al dente in goed gezouten water.
  • Voeg de tomatenblokjes, citroenzestes en sap bij het geheel en kruid goed af met peper en wat zout.
  • Doe een scheutje van het kookwater in de pan samen met de pasta.
  • Voeg de peterselie toe en hussel het geheel.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020