18 oktober 2019 /

Recept linzensoep met curry: Oosterse finesse

Een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten.

Linzensoep is een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten. Het is gezond, makkelijk om te maken en vooral: overheerlijk. In dit recept combineren we linzen met de Sublimix currysoep, gember en kokosmelk voor een Oosterse touch. 

Wat heb je nodig voor het recept voor linzensoep met curry voor 4 personen?

  • 2 uien
  • Sublimix Saffloerolie
  • 1 chilipeper (met zaadjes)
  • 2 el rode currypasta
  • 2 liter water
  • 500g rode, gedroogde linzen
  • 3 stengels citroengras (gekneusd)
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 el gembersiroop
  • 2 cookmates of 40 g Sublimix Currysoep
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cookmates of 40 g Sublimix Kippenbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Lente-ui
  • Koriander

Aan de slag

  • Versnipper de ui en de chilipeper en stoof deze zacht in saffloerolie.
  • Roer er de currypasta onder en laat deze een minuutje meebakken.
  • Blus met water en voeg de linzen, citroengras en limoenblaadjes toe.
  • Laat de soep een half uur koken tot de linzen mooi zacht zijn.
  • Haal het citroengras en limoenblaadjes uit de soep.
  • Doe er nu gembersiroop, currysoep, kokosmelk, kippenbouillon en limoensap bij.
  • Mix de soep glad.
  • Werk af met een toefje lente-ui en koriander.

Met dit recept voor linzensoep kan je meteen aan de slag. Laat het smaken!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019