Linzensoep met curry: Oosterse finesse - Sublimix Linzensoep met curry: Oosterse finesse - Sublimix
18 oktober 2019 /

Linzensoep met curry: Oosterse finesse

Een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten.

Linzensoep is een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten. Het is gezond, makkelijk om te maken en vooral: overheerlijk. In dit recept combineren we linzen met de Sublimix currysoep, gember en kokosmelk voor een Oosterse touch. 

Wat heb je nodig voor het recept voor linzensoep met curry voor 4 personen?

  • 2 uien
  • Sublimix Saffloerolie
  • 1 chilipeper (met zaadjes)
  • 2 el rode currypasta
  • 2 liter water
  • 500g rode, gedroogde linzen
  • 3 stengels citroengras (gekneusd)
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 el gembersiroop
  • 2 cookmates of 40 g Sublimix Currysoep
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cookmates of 40 g Sublimix Kippenbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Lente-ui
  • Koriander

Aan de slag

  • Versnipper de ui en de chilipeper en stoof deze zacht in saffloerolie.
  • Roer er de currypasta onder en laat deze een minuutje meebakken.
  • Blus met water en voeg de linzen, citroengras en limoenblaadjes toe.
  • Laat de soep een half uur koken tot de linzen mooi zacht zijn.
  • Haal het citroengras en limoenblaadjes uit de soep.
  • Doe er nu gembersiroop, currysoep, kokosmelk, kippenbouillon en limoensap bij.
  • Mix de soep glad.
  • Werk af met een toefje lente-ui en koriander.

Met dit recept voor linzensoep kan je meteen aan de slag. Laat het smaken!

Gratis kookboek

Download het Sublimix kookboek

Boordevol lekkere en snelle recepten voor door de week en speciale gelegenheden.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2023