21 november 2017 /

Recept lamskroon in de oven met rode wijnsaus en een crème van knolselder

Ontdek hier het recept voor lamskroon in de oven met rode wijnsaus en een crème van knolselder.

Recept lamskroon in de oven: de ingrediënten

  • 1 lamskroontje
  • 1/2 knolselder
  • 4 jonge wortelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 6 jonge aardappeltjes in de schil
  • 5cl room
  • Voor de saus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1dl rode wijn
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje tijm

Sublimix producten:

Bereidingswijze

  • Stoof 1 fijngesneden sjalot en knoflook in saffloerolie (=distelolie).
  • Voeg de rode wijn toe, samen met de rozemarijn en tijm en laat dit een 10-tal minuten zeer zacht inkoken.
  • Zeef de saus, voeg 100 ml water toe en bind met 1 à 2 Cookmates Lichte braadsaus.
  • Voeg de tomatenpuree toe + 1 afgestreken KL Vleesbouillon en een beetje zwarte peper.
  • Kook de in blokjes gesneden knolselder in melk tot deze gaar zijn ( ongeveer 20 min.).
  • Giet af, voeg de room toe, en mix het geheel tot een zeer fijne crème.
  • Kruid met 1 à 2 afgestreken KL Tellofix Gold, beetje witte peper en roer een EL Cuissana door de knolseldercrème.
  • Kook de wortelen en het wiloof beetgaar.

De lamskroon

  • Laat je oven voorverwarmen.
  • Tijdens het koken van de groenten kruid je het lam met Kruidenmix voor vlees en vis en bestrooi je het met Cuissana.
  • Korst de lamskroon aan in een hete pan (zonder andere vetstoffen te gebruiken).
  • Plaats de lamskroon in de oven (180°c) gedurende 15 à 20 min.

Terug naar de groenten

  • Meng Cuissana met een klein beetje Sublimix kruidenzout en wentel de wortelen door dit mengsel.
  • Meng Cuissana met een beetje Tellfoix Gold (of Vleesbouillon) en wentel het witloof hierdoor.
  • Stoof de groenten even aan.
  • Serveer met aardappelen in de schil.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019