Recept lamskroon in de oven: de ingrediënten
- 1 lamskroontje
- 1/2 knolselder
- 4 jonge wortelen
- 4 stronkjes witloof
- 6 jonge aardappeltjes in de schil
- 5cl room
- Voor de saus
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1dl rode wijn
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 takje tijm
Sublimix producten:
Bereidingswijze
- Stoof 1 fijngesneden sjalot en knoflook in saffloerolie (=distelolie).
- Voeg de rode wijn toe, samen met de rozemarijn en tijm en laat dit een 10-tal minuten zeer zacht inkoken.
- Zeef de saus, voeg 100 ml water toe en bind met 1 à 2 Cookmates Lichte braadsaus.
- Voeg de tomatenpuree toe + 1 afgestreken KL Vleesbouillon en een beetje zwarte peper.
- Kook de in blokjes gesneden knolselder in melk tot deze gaar zijn ( ongeveer 20 min.).
- Giet af, voeg de room toe, en mix het geheel tot een zeer fijne crème.
- Kruid met 1 à 2 afgestreken KL Tellofix Gold, beetje witte peper en roer een EL Cuissana door de knolseldercrème.
- Kook de wortelen en het wiloof beetgaar.
De lamskroon
- Laat je oven voorverwarmen.
- Tijdens het koken van de groenten kruid je het lam met Kruidenmix voor vlees en vis en bestrooi je het met Cuissana.
- Korst de lamskroon aan in een hete pan (zonder andere vetstoffen te gebruiken).
- Plaats de lamskroon in de oven (180°c) gedurende 15 à 20 min.
Terug naar de groenten
- Meng Cuissana met een klein beetje Sublimix kruidenzout en wentel de wortelen door dit mengsel.
- Meng Cuissana met een beetje Tellfoix Gold (of Vleesbouillon) en wentel het witloof hierdoor.
- Stoof de groenten even aan.
- Serveer met aardappelen in de schil.
Smakelijk!