Poke bowl met zalm en asperges: Hawaï met Vlaamse toets

In de aanbieding: poke bowl met zalm en asperges. Oftewel Hawaï met een vleugje Vlaams.

Poke bowls veroveren de wereld. Het Hawaïaanse food concept begint ook onze tafels in te palmen. En terecht, want het is niet alleen lekker en gezond, het is ook een echt festijn voor de ogen. In de aanbieding: poke bowl met zalm en asperges. Oftewel Hawaï met een vleugje Vlaams.

Wat heb je nodig voor een lekkere poke bowl met zalm en asperges (4 personen)?

  • 1 kop broccolirijst
  • Saffloerolie
  • Wokkruiden
  • 1 hardgekookt eitje
  • 100g gerookte zalm
  • 4 witte asperges
  • Takje dille
  • 1el pijnboompitjes

Voor de dressing

Aan de slag!

  • Bak de broccolirijst zéér kort in wat saffloerolie en kruid met
  • Laat afkoelen.
  • Schil de asperges en snijd het achterste, houterige, deel eraf.
  • Schil ze daarna in lange repels met de dunschiller. Leg die repels op elkaar en snijd ze in de lengte door tot spaghettivorm.
  • Draai de gerookte zalm op in roosjes.
  • Snijd het eitje in plakjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Werk af met een takje dille en pijnboompitjes.

Smakelijk!

Pokewablief?

Ben je nog niet echt bekend met het concept Poke Bowl? Poke is Hawaiiaans en betekent vrij vertaald (dwars) in stukjes snijden en stond oorspronkelijk voor een typisch gerecht op basis van rauwe vis, zoals tonijn. De bowl is dan weer gewoon Engels: je gerecht presenteer je in mooie en kleurrijke kommetjes.

Eigen touch welkom

Het concept is intussen over heel de wereld bekend en kent daardoor tal van invullingen. Met bijvoorbeeld vlees in plaats van vis en met groenten naar keuze. Al die kommen zet je in het midden van de tafel en dan … delen maar!

Maak ook kennis met onze andere poke bowls!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019