Poke bowl met vlees en quinoa: op zijn zuiders

Poke bowl met vlees en quinoa? Combineer rundsvlees, frisse groentjes en quinoa in één oogstrelende zuiderse kom vol lekkers.

Poke bowl met een zuiders, Italiaans tintje? Combineer het beste van beide werelden met deze poke bowl met vlees en quinoa. 

Wat heb je nodig voor een heerlijke poke bowl met vlees en quinoa (4 personen)?

  • 200g filet pur
  • 1el Cuissana
  • 1kl Grillfix
  • 4 plakken komkommer (met dunschiller)
  • Halve rode ui in halve maantjes gesneden
  • Enkele blaadjes Romeinse sla
  • Handvol gemengde tomaatjes
  • 2 cookmates quinoa
  • 1el groentebouillon
  • 1el granaatappelpitjes
  • Takje basilicum

Voor de dressing

Aan de slag!

  • Meng de Cuissana met de Grillfix. Draai het vlees er goed in rond.
  • Bak zeer kort in een hete pan.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Kook de quinoa gaar in water met de
  • Halveer de tomaatjes.
  • Rol de komkommer op in rolletjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Dresseer het bordje.

Smakelijk!

Pokewablief?

Ben je nog niet echt bekend met het concept Poke Bowl? Poke is Hawaiiaans en betekent vrij vertaald (dwars) in stukjes snijden en stond oorspronkelijk voor een typisch gerecht op basis van rauwe vis, zoals tonijn. De bowl is dan weer gewoon Engels: je gerecht presenteer je in mooie en kleurrijke kommetjes.

Eigen touch welkom

Het concept is intussen over heel de wereld bekend en kent daardoor tal van invullingen. Met bijvoorbeeld vlees in plaats van vis en met groenten naar keuze. Al die kommen zet je in het midden van de tafel en dan … delen maar!

Maak ook kennis met onze andere poke bowls!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2019