26 September 2018 /

Ovenbroodje met kruidenboter en zalm

Op zoek naar een lekker en vlug aperitiefhapje? Dit maak je in een handomdraai!

“Dit ovenbroodje met zalm maak je in een wip klaar en is dus een ideaal aperitiefhapje als je weinig tijd hebt. Als je eraan bezig bent zal je merken dat je nog kruidenboter over hebt. Mijn tip: rol deze op als een worstje in een stukje plasticfolie en bewaar in de koelkast. Snijd er een schijfje af wanneer je een stukje vis grilt, en laat het erover smelten. Enjoy!”

Dit heb je nodig voor het ovenbroodje (voor 4 personen)

  • 125 g echte boter
  • 2 kl citroen-basilicum dressing
  • 1 teentje look, geperst
  • Zeste van 1 limoen
  • Peper
  • 1 afbakbroodje
  • 200g gerookte zalm
  • Bieslook

Aan de slag!

  • Leg de boter uit de ijskast en laat ze mals worden.
  • Vermeng met de citroen-basilicum dressing, de look, de zestes en wat peper.
  • Snijd het broodje in de lengte door en bak af in de oven.
  • Wanneer het broodje krokant is, smeer je de boter er royaal over en beleg je het met de zalm.
  • Werk af met wat bieslook.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018