30 Maart 2018 /

Op vel gegrilde zalm – asperges – hollandaise – aardappelsla

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappeltjes in groentebouillon en snijd deze in middelgrote stukjes. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Kook 3 eieren, hardgekookt.
  • Maak een verse mayonaise : neem een ronde diepe kom, doe hier 2 eidooiers in (geen eiwit), de mosterd, en het sap van 1 citroen. Klop dit op met een garde. Voeg nu al kloppend traag de olie toe, tot je +- 60cl hebt gebruikt. Blijf goed kloppen tot de mayonaise dik genoeg is. Werk af met wat peper en zout, en een eetlepel water, en roer alles goed onder elkaar.
  • Bereid nu de zalm voor. Zorg ervoor dat het vel ontdaan is van schubben.
  • Neem een plat bord, bestrooi dit met Cuissana en Grillfix, en paneer de zalm hierin langs alle zijden. Leg de zalm afgedekt weg in de koelkast.
  • Schil de asperges, en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken, en leg ze op een bord. Plaats deze ook in de koelkast om af te koelen.
  • Snijd de pijpajuin, augurk, hardgekookte eieren in stukjes en voeg deze bij de afgekoelde aardappelen, tezamen met de kappertjes en enkele lepels verse mayonaise. Werk af met Sublimix Kruidenzout, muskaatnoot en peper.
  • Maak 30 cl Sublimix hollandaisesaus (instructies op de verpakking). Hier hoef je niets aan toe te voegen.
  • Leg de zalm op de grill, op het vel, en bak deze tot hij mooi glazig is. (niet helemaal doorbakken)
  • Dresseer alles mooi op het bord, de zalm, met asperges, hollandaise en een beetje aardappelsla. Werk af met een beetje peterselie.

Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018