Gevuld Marokkaans brood met zwarte olijventapenade

De olijventapenade voor dit gevuld Marokkaans brood is superlekker als dip of als spread! Je waant je helemaal in de Provence...

De olijventapenade is zo lekker dat ik er in het recept voor gezorgd heb dat je genoeg over hebt voor de volgende dagen. Vergeet ook zeker je Marokkaans brood niet voor te bakken. Zo blijft je bodem lekker krokant.

Wat heb je nodig voor dit gevuld Marokkaans brood met tapenade?

  • 250 g zwarte olijven
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 20 g kappertjes
  • 30 g olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 klein teentje look
  • 1 tl kruidenzout
  • flinke draai peper
  • 1 Marokkaans brood
  • olijfolie
  • 800 g tomaten in verschillende kleuren
  • 130 g feta
  • Provençaalse kruiden
  • Kruidenzout

Aan de slag!

  • Doe al de ingrediënten voor de olijventapenade in een cutter en mix.
  • Snijd het brood in met een mesje maar blijf een 3 cm van de rand.
  • Trek dan heel voorzichtig, beetje per beetje, het bovenste laagje eraf.
  • Leg het Marokkaans brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel het brood met olijfolie en bak het gedurende 8 minuten op 200°.
  • Snijd de tomaten in grove blokjes.
  • Haal het brood uit de oven. De bovenkant moet krokant aanvoelen.
  • Leg er de tomaten op en bestrooi ze met Provençaalse kruiden en kruidenzout.
  • Verkruimel er de feta over en steek het brood nog 10 minuten in de oven.
  • Doe er toefjes olijventapenade op en serveer onmiddellijk.

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2020