12 Juni 2018 /

Keuken van Liselotte: Thaise mosselen

De klassieke mosselen met een twist!

“Bij dit gerecht serveer ik bloemkoolrijst. Het past van smaak perfect bij deze curry. En de bloemkoolrijst maakt een lichtere versie van onze traditionele mosselen met frietjes. Graag wil ik jullie de foto van mijn zoontje Mano niet onthouden na het eten van deze schotel. Hij is er duidelijk niet ongelukkig van geworden!”

Dit heb je nodig

  • 4kg mosselen
  • 800g bloemkoolroosjes
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 1 el boter
  • Peper
  • Verse peterselie
  • 20g gember
  • 300g sjalot
  • 2 rode chilipepers
  • 2 tenen look
  • 2 stengels citroengras
  • Saffloerolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 limoenblaadjes
  • Sap van 1 limoen
  • 3 cookmates currysoep
  • Verse koriander

Aan de slag!

  • Spoel de mosselen grondig.
  • Rasp of cutter de bloemkool.
  • Roer de kokosmelk, limoenblaadjes, limoensap en currysoep goed onder elkaar en warm zachtjes op in een pannetje. Laat dit ongeveer een kwartiertje infuseren.
  • Snijd de sjalot en chilipeper in ringen. Hak de gember en de look fijn. Kneus het citroengras en stoof dit alles aan in saffloerolie.
  • Voeg de mosselen toe en zet er een deksel op. Schud ze af en toe op. Wanneer ze opengaan giet je er het curry/kokosmengsel over en laat kort mee pruttelen.
  • Bak de bloemkoolrijst in wat boter en kruid met peper, kippenbouillon en peterselie.
  • Werk de mosselen af met koriander.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018