06 April 2018 /

Keuken van Liselotte: Soepje van witloof en postelein

Het bittere van het grondwitloof en de fris zure smaak van de postelein zorgen voor een ideale smaakcombinatie.

Dit soepje is echt een blikvanger door zijn felgroene kleur. Het bittere van het grondwitloof en de fris zure smaak van de postelein zorgen voor een ideale smaakcombinatie. Wees niet te ongeduldig en mix deze soep lang genoeg. Ik laat hem zelf maar liefst 10 minuten mixen in een blender. Zo krijg je echt een mooi romig en homogeen mengsel. De liefhebbers kunnen ook nog wat gerookte zalm gebruiken voor een sublieme afwerking.

Dit heb je nodig (voor 4 tot 6 personen)

  • 1 ui
  • 600g witloof
  • 300g postelein
  • Zwarte peper
  • Twee bollen burrata (een Italiaanse kaas)
  • 100ml room
  • 1 eidooier
  • saffloerolie
  • 1 cookmate kippenbouillon

Aan de slag!

  • Snijd de ui grof en stoof ze aan in 2 el saffloerolie.
  • Wanneer de ui glazig is voeg je het grof gesneden witloof toe en laat je het een kwartiertje zacht stoven.
  • Voeg 1 liter water toe en laat een 20-tal minuutjes pruttelen.
  • Doe er nu de postelein bij, maar houd enkele blaadjes opzij als garnituur. Laat nog eens 5 minuutjes pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met 1 cookmate kippenbouillon en wat zwarte peper.
  • Mix de soep geruime tijd tot ze echt glad is.
  • Maak een liaison door de room met de eidooier te mengen. Voeg deze toe aan de hete soep. Belangrijk is wel dat de soep onder het kookpunt is, anders krijg je stukjes ei in de soep.
  • Werk je bordje af met romige burrata en enkele blaadjes postelein.
  • Smakelijk!

Wat vind je nog leuk?

© SUBLIMIX 2018